fbpx
 
Broker de asigurări de top, reținut pentru o fraudă de proporții. E bănuit că a escrocat instituții importante ale statului

Broker de asigurări de top, reținut pentru o fraudă de proporții. E bănuit că a escrocat instituții importante ale statului


Unul dintre cei mai puternici brokeri de asigurări din România a fost reținut de polițiști pentru o presupusă fraudă de proporții cu polițe RCA.  

Anchetatorii susțin că astfel ar fi băgat ilegal în propriul buzunar sute de mii de lei.

Brocker-ul se află în arestul poliției încă de joi seară, odată ce a ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Sectorul 1 au emis o ordonanță de reținere pe numele lui, pentru două capete de acuzare - fraudă informatică și uz de fals, relatează Știrile PRO TV.

Asta după ce, în urmă cu doar câteva luni, o companie de asigurări, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața din România, s-a plâns că ar fi descoperit nereguli la peste 100 de polițe de asigurare de tip RCA emise de acest broker pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Conform unor surse apropiate de anchetă, ieste vorba despe mașinile de intervenție ale pompierilor. Practic, există bănuiala că broker-ul ar fi luat de la ISU București-Ilfov sumele aferente polițelor la adevărata lor valoare. Însă, în momentul în care ar fi înregistrat în sistemul electronic al companiei de asigurări, aceste polițe le-ar fi înregistrat la valori mult diminuate și, practic, există bănuiala că și-ar fi însușit aproape 90% din valoarea acestor prime de asigurare.

De altfel, există o estimare a unui prejudiciu inițial de peste 700.000 lei, pe care acesta ar urma, dacă va fi anchetat, trimis în judecată și găsit vinovat, să-l achite acestei companii de asigurări.

Joi au fost făcute mai multe percheziții, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care coordonează această investigație mai puțin obișnuită, vor decide vineri dacă îl vor duce pe broker-ul cu pricina la judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă sau îl vor plasa sub control judiciar.

Până una alta, bărbatul nu a dat nicio explicație, s-a prevalat de dreptul la tăcere. Este o investigație cât se poate de spectaculoasă ce vizează practic unul dintre cei mai puternici brokeri de asigurări din România, a cărui firmă a încheiat contracte de sute de milioane de lei pentru polițe de asigurare RCA cu instituții importante ale statului.

Este vorba despre Inpectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția, Banca Națională a României, dar și despre Administrația Porturilor Maritime. 

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30