fbpx
 
Preot ortodox din Satu Mare, arestat pentru agresarea sexuală a doi minori

Preot ortodox din Satu Mare, arestat pentru agresarea sexuală a doi minori


Preotul din municipiul Satu Mare arestat preventiv pentru 30 de zile ar fi agresat doi minori în perioada 2023-2024, informează Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, miercuri, printr-un comunicat de presă.

„La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de numitul S.A.D., care are calitatea de preot, pe raza municipiului Satu Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală, faptă prev. şi ped. de art. 219 alin. 1 şi alin. 2 lit. c) Cod penal şi agresiune sexuală săvârşită asupra unui minor, faptă prev. şi ped. de art. 2191 alin. 12 şi alin. 3 lit. b) Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, faptele fiind comise asupra a două persoane vătămate minore, în perioada anilor 2023 - 2024", precizează sursa citată.
Parchetul arată că prin ordonanţa din data de 12.02.2024 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, ulterior şi reţinerea pentru o durată de 24 de ore a inculpatului. Urmare a propunerii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, instanţa a decis arestarea preventivă a acestuia.
Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului a anunţat că acesta este preot din anul 1991 şi nu a avut niciun fel de abatere.
„Referitor la cazul preotului Silaghi Augustin Dorel, preot paroh al Parohiei 'Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel' din municipiul Satu Mare, care în momentul de faţă se află în arestul Poliţiei Satu Mare şi face subiectul unui dosar penal, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului face următoarele precizări: preotul Silaghi Augustin Dorel este preot în cadrul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului din anul 1991, până în prezent; din momentul intrării în cler nu a avut nici un fel de abatere disciplinară sau morală, dând dovadă de seriozitate, fiind apreciat de către credincioşii din parohiile unde a păstorit", precizează sursa citată.
Episcopia anunţă că dacă la finalizarea dosarului se va dovedi vinovăţia acestuia, se va face propunere de caterisire.
„Cu regret şi stupoare, am aflat în data de 13 februarie 2024 de faptul că se află în arestul poliţiei făcând subiectul unui dosar penal, aflat în momentul de faţă în faza de cercetare. În momentul în care s-a confirmat informaţia, în şedinţa Permanenţei Eparhiale din data de 13 februarie 2024, Preasfinţitul Părinte Iustin a dispus oprirea totală de la săvârşirea oricăror lucrări sfinte a preotului Silaghi Augustin Dorel şi deferirea lui spre cercetare către Consistoriul Eparhial cu propunerea de caterisire în cazul în care finalizarea dosarului va dovedi vinovăţia lui", a anunţat Episcopia.
Potrivit Judecătoriei Satu Mare, preotul a fost arestat preventiv 30 de zile pentru "agresiune sexuală asupra unui minor".

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31