fbpx
 
Percheziţii în Ilfov şi Mureş într-un dosar privind şcolarizarea fictivă a unor italieni care au obţinut ilegal diplome de asistent medical generalist în UE (VIDEO)

Percheziţii în Ilfov şi Mureş într-un dosar privind şcolarizarea fictivă a unor italieni care au obţinut ilegal diplome de asistent medical generalist în UE (VIDEO)


12 percheziţii au loc luni în judeţele Ilfov şi Mureş, într-un dosar privind şcolarizarea fictivă a unor cetăţeni italieni care au obţinut ilegal diplome pentru exercitarea profesiei de asistent medical generalist în UE, fără a cunoaşte limba română şi fără a frecventa cursurile sau stagiile de practică. Cercetările se desfăşoară cu privire la infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, fals intelectual, uz de fals şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 12 percheziții domiciliare, în județele Ilfov și Mureș, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual, uz de fals și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, față de mai multe persoane cercetate.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, începând cu anul 2019 și până în prezent, la nivelul unei școli postliceale, ar fi fost dezvoltat un mecanism ilegal, constând în școlarizarea fictivă a unor cetățeni italieni (care nu cunosc limba română și care nu s-au prezentat la cursuri și stagii de practică), urmată de eliberarea de diplome pentru exercitarea profesiei de asistent medical generalist pe teritoriul Uniunii Europene.

În cauză, vor fi puse în executare mandate de aducere emise pe numele a 8 persoane, în scopul depistării acestora și conducerii la sediul unității de poliție, pentru aducerea la cunoștință a calității procesuale, a drepturilor și obligațiilor aferente și audierii.

Surse apropiate anchetei afirmă că 11 italieni au beneficiat de diplome false.

Conform aceloraşi surse, urmează să fie audiaţi elevi italieni, liderul grupului, care e italian, profesori şi reprezentanţi ai conduceriil şcolii, funcţionari de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi o persoană de la Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - Filiala Mureş.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice și Serviciul pentru Intervenţii și Acţiuni Speciale.

Totodată, aceștia beneficiază de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale - I.P.J. Mureș

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30