fbpx
 
Şase persoane din Sălaj, reținute pentru proxenetism și spălare de bani

Şase persoane din Sălaj, reținute pentru proxenetism și spălare de bani


Şase persoane din Sălaj, acuzate că ar fi determinat mai multe femei să practice prostituţia, au fost reţinute de poliţişti, în urma a 11 percheziţii domiciliare, activitatea infracţională a acestora desfăşurându-se pe teritoriul mai multor state din spaţiul european.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Sălaj împreună cu poliţiştii SCCO Maramureş, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Napoca şi poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Sălaj, au efectuat, luni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, 11 percheziţii, în judeţul Sălaj, la locuinţele unor persoane cercetate pentru comiterea infracţiunilor de proxenetism şi spălare de bani.
 „Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada 2016 - 2024, persoanele cercetate ar fi determinat mai multe femei să practice prostituţia, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale în propriul interes. Activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat pe teritoriul mai multor state din spaţiul european. Ulterior, din veniturile obţinute ilicit, aceştia ar fi achiziţionat bunuri mobile şi imobile. Documentarea activităţii infracţionale s-a realizat prin cooperarea internaţională a poliţiştilor din Sălaj cu autorităţile judiciare din celelalte state", se arată în comunicatul menţionat.
În urma celor 11 percheziţii domiciliare efectuate, poliţiştii au descoperit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor, 23.250 de euro, 17.000 de lei, 6.740 de franci elveţieni, 655 de lire englezeşti, patru grame de canabis, un pistol şi 60 de cartuşe deţinute ilegal, mai multe ceasuri şi bijuterii din diferite metale, documente, înscrisuri, laptop-uri, o tabletă şi 19 telefoane mobile.
 „În urma administrării materialului probator, şase persoane, cu vârste cuprinse între 35 şi 42 de ani, au fost reţinute, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă. Astăzi, 27 februarie, persoanele urmează a fi prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, pentru a dispune cu privire la măsurile preventive", precizează IPJ Sălaj.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi al Biroului de Analiză a Informaţiilor Sălaj, la activităţi participând luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Sălaj şi jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj Napoca. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31