fbpx
 
Grefier din Sighetu Marmaţiei, trimis în judecată după ce a sustras 300 de dosare. Ar fi pretins și că e procuror

Grefier din Sighetu Marmaţiei, trimis în judecată după ce a sustras 300 de dosare. Ar fi pretins și că e procuror


Un grefier de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei a fost trimis în judecată de procurorii din Maramurel după ce a sustras peste 300 de dosare penale şi le-a depozitat în apropierea locuinţei sale.

De asemenea, el ar fi pretins că este procuror şi ar fi întocmit în fals o ordonanţă de clasare, într-un dosar care viza o infracţiune rutieră.

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a anunţat, miercuri, că procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş a finalizat cercetările desfăşurate împreună cu ofiţerii DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat, grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei la momentele comiterii faptelor, pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, uzurparea de calităţi oficiale, favorizarea făptuitorului, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

„Inculpatul, în calitate de grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, în data de 11.11.2023, a sustras un număr de 323 dosare penale si alte înscrisuri oficiale, înregistrate sau aparţinând Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei şi le-a depozitat într-un spaţiu aflat în apropierea imobilului în care locuia”, a arătat sursa citată.

În 2 noiembrie 2023, în timp ce a fost abordat de o persoană, martor în cauză, şi-a asumat, fără drept, calitatea de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei şi i-a dat de înţeles martorului că va întocmi o soluţie de netrimitere in judecată în dosarul penal în care acesta era cercetat pentru o infracţiune la regimul rutier, comisă în stare de recidivă postexecutorie, întocmind ulterior, în fals, o ordonanţă de clasare, prin contrafacerea semnăturii procurorului, pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a acestuia. Totodată, inculpatul i-a înmânat celui din urmă un exemplar al ordonanţei de clasare.

În 23 decembrie 2023, poliţişti din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş, cu sprijinul unor echipe de luptători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au făcut 3 percheziţii domiciliare în judeţul Maramureş. În acelaşi dosar, în 28 decembrie poliţişti anticorupţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, în baza ordonanţei de delegare emisă de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au făcut o percheziţie domiciliară în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Dosarul a fost trimis spre judecare Judecătoriei Baia Mare.

 

Sursa: News.ro

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31