fbpx
 
Șefa secției de psihiatrie de la Spitalul Județean Pitești ar fi luat șpagă de cel puțin 147 de ori în 3 luni

Șefa secției de psihiatrie de la Spitalul Județean Pitești ar fi luat șpagă de cel puțin 147 de ori în 3 luni


Şefa secţiei de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost reţinută pentru cercetări privind suspiciunea de săvârşire a peste 140 de acte materiale de luare de mită, sumele primite fiind cuprinse între 50 şi 600 de lei. De asemenea, un asistent medical şi un registrator medical din cadrul spitalului au fost plasaţi sub control judiciar, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, respectiv tăinuire.

„Ca urmare a actelor de procedură penală efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, la delegarea şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş în data de 07.03.2024, acesta a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a unei inculpate, şefa Secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, faţă de care se efectuează urmărirea penală cu privire la săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită.De asemenea în cauză a mai fost dispusă măsura controlului judiciar faţă de un asistent medical şi un registrator medical din cadrul aceleiaşi unităţi medicale, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, respectiv tăinuire”, anunţă vineri DGA.

Conform anchetatorilor, în perioada mai-august 2023, inculpata ar fi primit, în biroul de lucru al acesteia situat în incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul S.J.U. Piteşti, în mai multe rânduri, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote în cupiuri de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, fiind vorba despre cel puţin 147 de acte materiale, privind sume individuale cuprinse între 50 de lei şi 600 de lei.

Uneori, sume de bani primite cu titlu de mită erau remise de inculpată şi altor cadre medicale din unitatea medicală unde îşi desfăşura activitatea.

Celor trei inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Vineri, femeia urmează să fie prezentată Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Joi, au avut loc percheziţii domiciliare în patru locaţii, situate pe raza municipiilor Piteşti şi Curtea de Argeş, din care una este sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti-Secţia Psihiatrie, una la sediul Policlinicii Spitalului Municipal Curtea de Argeş, unde îşi desfăşoară activitatea medicul psihiatru, una la domiciliul unei persoane fizice şi una la o societate comercială, cinci persoane suspecte fiind duse la audieri.

 

Sursa: News.ro

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31