fbpx
 
Ultimii inculpați din dosarul șpăgilor de la Spitalul Județean Botoșani scapă de arest

Ultimii inculpați din dosarul șpăgilor de la Spitalul Județean Botoșani scapă de arest


La aproape trei luni de la izbucnirea scandalului privind angajările pe bani de la Spitalul Județean Botoșani, ultimii trei inculpați scapă de arest. Fostul manager, fostul director de îngrijiri medicale și fosta secretară a managerului unității medicale rămân în arest la domiciliu. Măsura controlului judiciar a fost instituită pentru 60 de zile.

Fostul manager al Spitalului Judeţean „Mavromati”, economista Doina Caba, fostul director de îngrijiri Coca Stela Crîșmaru și secretara Mirela Gabriela Focșa, au scăpat din arestul IPJ Suceava după 55 de zile.

Dosarul în care sunt anchetate cele trei femei a ajuns în atenția publicului în luna decembrie a anului trecut, când poliţiştii au descins în zeci de locaţii din judeţ printre care s-au numărat sediul Spitalului Judeţean „Mavromati”, locuinţa şefei Consiliului Judeţean Botoşani, biroul acesteia, dar şi sediul PSD Botoşani.

În referatul DNA sunt enumerate sume uriașe de bani și chiar obiecte din aur primite de inculpați pentru transferul unor asistente, dar și pentru modificarea condițiilor de concurs în favoarea celor care plăteau. Banii erau dați prin interpuși sau direct, mascați în pungi de cadouri. 

Pe 17 februarie, instanța a decis ca medicul șef al secției de terapie intensivă, dar și asistenta șefă, ambele inculpate, să scape de arest și să se întoarcă la serviciu.

Cele două își vor desfășura activitatea la Compartimentul de Primiri Urgențe a Secției de Pediatrie, respectiv la Secția de Obstetrică și Ginecologie unde există secții de terapie intensivă.

În referatul celor de la DNA sunt enumerate sume uriașe de bani și chiar obiecte din aur primite de inculpați pentru transferul unor asistente, dar și pentru modificarea condițiilor de concurs în favoarea celor care plăteau. Banii erau dați prin interpuși sau direct, mascați în pungi de cadouri, iar cei care dădeau promovau concursul. 

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31