fbpx
 
Nouă persoane din București, Ilfov și Prahova, cercetate pentru camătă, șantaj și complicitate la șantaj (VIDEO)

Nouă persoane din București, Ilfov și Prahova, cercetate pentru camătă, șantaj și complicitate la șantaj (VIDEO)


Nouă persoane vor fi audiate, miercuri, la DIICOT, în urma a 19 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj şi complicitate la şantaj.

„La data de 20 martie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii DIICOT - Structura Centrală, pun în aplicare 19 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj şi complicitate la şantaj", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis miercuri.

Potrivit anchetatorilor, la începutul anului 2022, în Bucureşti, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, format din nouă membri, având ca scop comiterea infracţiunilor de camătă şi şantaj.
„Din cercetările efectuate a reieşit că una dintre persoanele cercetate, lider al grupului infracţional organizat, ar fi oferit împrumuturi cu dobândă mai multor persoane vătămate şi, ulterior, împreună sau cu sprijinul celorlalţi membri, le-ar fi ameninţat cu acte de violenţă ori ar fi exercitat asupra lor şi a membrilor de familie presiuni psihice, inducându-le o stare de puternică temere pentru a obţine de la acestea bunuri sau foloase patrimoniale necuvenite", arată sursa citată.
De asemenea, invocând o datorie a uneia dintre victime, ar fi menţinut-o pe aceasta, prin preluarea documentelor personale şi ameninţări, în stare de dependenţă financiară, în scopul obţinerii unui imobil pe care îl avea în proprietate.
Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT.
„Activităţile sunt realizate cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti", precizează IGPR.
La acţiune participă şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31