fbpx
 
Tată și fiu, reținuți după ce au vrut să mituiască un polițist din Mureș

Tată și fiu, reținuți după ce au vrut să mituiască un polițist din Mureș


Două persoane, tată şi fiu, din judeţul Mureş au fost reţinute după ce bărbatul ar fi încercat să mituiască doi agenţi de poliţie cu suma de 600 de euro pentru a nu-i suspenda permisul de conducere fiului său, pentru depăşire pe linie continuă.

„Două persoane, tată şi fiu, din judeţul Mureş au fost reţinute, ieri, 3 aprilie a.c.. pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de dare de mită, după denunţul a doi poliţişti din cadrul unei secţii de poliţie a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş. Astfel, în data de 2 aprilie 2024, la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş au fost înregistrate denunţurile a doi agenţi de poliţie cu privire la faptul că un bărbat le-a promis şi oferit suma de 600 de euro pentru a nu fi suspendat permisul de conducere al fiului său pentru efectuarea unei depăşiri pe linie continuă. Momentul cu înmânarea sumei de bani a fost filmat cu body cam din dotare", a arătat, joi, Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, într-un comunicat de presă.
Ulterior, în data de 03.04.2024, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant, moment în care, atât tatăl, cât şi fiul care săvârşise contravenţia, i-au înmânat unuia dintre cei doi poliţişti denunţători suma de 10 mii de forinţi, pe lângă cei 600 de euro daţi drept mită în ziua anterioară.
„Cei doi urmează ca astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", a precizat Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31