fbpx
 
Șeful Consiliului Județean Călărași, la DNA Constanța, într-un dosar privind achiziții făcute de instituție

Șeful Consiliului Județean Călărași, la DNA Constanța, într-un dosar privind achiziții făcute de instituție


Președintele Consiliului Județean (CJ) Călărași, Vasile Iliuţă, care este și lider al organizației județene a PSD, a fost chemat la DNA Constanța, vineri dimineață, într-un dosar vizând achiziții, în care în urmă cu câteva săptămâni au fost făcute percheziții la sediul CJ, la Spitalul Județean și la Direcția Generală pentru Protecția Copilului și Asistență Socială.

La sosirea la DNA Constanța, Iliuță a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews că Vasile Iliuţă a fost chemat de procurori pentru a asista la percheziții informatice, la acest moment el neavând nicio calitate în dosar.

În 21 martie, procurorii DNA au făcut percheziții la Consiliul Județean (CJ) Călărași, la Spitalul Județean și la Direcția Generală pentru Protecția Copilului și Asistență Socială, declarau surse judiciare pentru HotNews. Ancheta l-ar viza și pe președintele CJ, Vasile Iliuţă, care este și lider al organizației județene a PSD și care a fost trimis în judecată de DNA și într-un alt dosar, fiind achitat în prima instanță.

Ancheta vizând fapte de corupție este derulată de DNA Constanța, fiind ridicate documente privind anumite contracte de achiziție, conform surselor judiciare citate.

În 2021, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuţă, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu şi şantaj, fiind acuzat că în perioada martie - iulie 2019 şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de lege, îngrădind dreptul la muncă în cazul a zece angajaţi ai CJ Călăraşi.

Procurorii l-au acuzat pe Iliuţă că nu ar fi aprobat plata drepturilor salariale pentru angajaţii respectivi, în condiţiile în care magistraţii Tribunalului Călăraşi au dispus suspendarea a două hotărâri ale Consiliului judeţean în urma cărora cele 10 persoane fuseseră eliberate din funcţia publică pe care o deţineau.

În noiembrie 2023, Vasile Iliuţă a fost achitat de Tribunalul Bucureşti în acest dosar, decizia nefiind definitivă.

Potrivit deciziei instanţei, care nu este definitivă, Vasile Iliuţă a fost achitat de judecători pentru că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31