fbpx
 
Droguri descoperite în bagajul unei tinere din Spania, în vama Sculeni

Droguri descoperite în bagajul unei tinere din Spania, în vama Sculeni


Poliţişti de frontieră din vama Sculeni, împreună cu lucrători vamali au descoperit în bagajul unei tinere din Spania, 86 de grame substanţă susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea femeii, pentru săvârșirea infracţiunilor de introducerea sau scoaterea din țară, fără drept, de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

„În data de 09 mai a.c., în jurul orei 03.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieși din România o tânără din Spania, în vârstă de 36 de ani, pasager într-un autoturism înmatriculat în Republica Moldova. Femeia era însoțită de doi cetățeni moldoveni, iubitul său în vârstă de 36 de ani și șoferul mijlocului de transport, în vârstă de 27 de ani.

La control, polițistul de frontieră a înaintat lucrătorului vamal solicitarea efectuării unui control amănunțit asupra persoanei și mijlocului de transport, ocazie cu care a fost descoperită, în bagajul personal al femeii, ascunsă în interiorul unei cizme, învelită în folie din material plastic transparent, o pulbere de culoare albă, susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc”, arată reprezentanții ITPF Iași.

Conform prevederilor legale, polițiștii de frontieră au informat lucrătorii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, care s-au prezentat în scurt timp la fața locului, în vederea testării substanței descoperite, rezultatul fiind pozitiv la ketamină (drog de risc).

Cele trei persoane au fost conduse la sediul BCCO Iași pentru cercetări, ulterior la Institutul de Medicină Legală Iași pentru prelevarea de probe biologice.

Cu privire la cele constatate, femeia a declarat poliţiştilor de frontieră că substanța descoperită îi aparţine şi a achiziționat-o pentru consum propriu, la recomandarea unui terapeut, fără a avea documente justificative în acest sens, convinsă fiind că este un remediu pentru dureri abdominale.

Substanța descoperită (86 de grame) a fost ridicată, ambalată, sigilată și trimisă spre expertiză la un laborator de specialitate.

Cazul a fost preluat de către lucrători din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, abilitați să efectueze cercetări, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Iași, pentru săvârșirea infracţiunilor de contrabandă calificată, introducerea sau scoaterea din țară de droguri de risc, fără drept.

Astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă a persoanei, pentru o perioadă de 30 de zile.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31