fbpx
 
Drept la replică. Polițistul din Medgidia agresat de o femeie ar fi început el primul agresiunea verbală și fizică asupra acuzatei

Drept la replică. Polițistul din Medgidia agresat de o femeie ar fi început el primul agresiunea verbală și fizică asupra acuzatei


Fiica femeii reținute după ce ar fi lovit un polițist chiar în sediul Poliției Medgidia, la începutul lunii aprilie, aduce acuzații incredibile celor care i-au reținut mama, o femeie supraponderală cu o sănătate precare. Fiica acuzatei spune că mama sa, de fapt, s-a apărat împotriva agresiunii verbale și fizice la care a fost supusă mama sa.

„Pe data de 04.04.2024, la ora 10:17am (ora României), am primit un mesaj de la mama mea că a fost agresata fizic și verbal de ofițerul de serviciu în secția de Poliție din orașul în care locuiește. Fusese la Poliție să discute o invitație primită și a fost întâmpinată de un angajat al Poliției care a devenit agitat de îndată ce i-a spus numele, adresand-o ca mama nebunului care e și ea la rândul ei nebuna. A fost îmbrâncita, i-a fost luat telefonul când a vrut sa înregistreze comportamentul polițistului, și a fost amenințată că o duce "la beci". Când s-a împotrivit, polițistul i-a dat doua palme peste față.

Când nu a mai răspuns la mesaje, am sunat-o pentru că îmi făceam griji pentru ea, mi-a spus că a reușit sa scape de polițistul agresiv dar a fost nevoita sa se apere. Am îndrumat-o să meargă la urgență să facă un control, pentru că a fost lovita peste față și la tâmplă (mi-a trimis poza cu obrazul rosu și umflat și tâmplă roșie) și are o vârstă la care traumele pot fi foarte periculoase. Mi-a spus că a fost îndrumata sa meargă la medicina legală, după care am încheiat convorbirea să se poată ocupa de demersurile necesare, gândindu-mă că pot vorbi cu ea după ce ajunge acasă.

După ce a reușit sa scape din mana agresorului, ea a sunat la IPJ, la purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Constanța (care a îndrumat-o sa facă certificat medico-legal) și la o asociație a apărării femeilor care au suferit abuz (dar se ocupa numai de violenta domestică) pentru ca era traumatizata din cauza acțiunii angajatului poliției IN SEDIUL POLITIEI (unde, in opinia mea, un cetățean ar trebui sa se simtă aceeași siguranță pe care o are în pântecele mamei), pentru a afla ce poate face ca victima a abuzului unui ofițer de serviciu.
După cum am menționat, a fost îndrumata sa facă un certificat medico-legal. La medicina legală din județ i s-a spus ca este un cabinet și în orașul în care locuiește și a fost trimisă la UPU, unde nu a putut finaliza toate testele necesare pentru ca au terminat programul. Iar acestea au rămas la nivelul controlului fizic, unde a reieșit ca a suferit o traumă, și nu a avut șansa să meargă a doua zi. 
Nici eu nu am mai putut vorbi cu ea sa aflu mai multe detalii pentru că, la multe ore după ce a fost abuzata verbal și fizic, la ora 18:04 a fost invitată la Parchet pentru că „au aflat de evenimentul neplăcut întâmpinat în dimineața aceea și au venit sa o ajute, sa vina în sprijinul wi, și s-a sesizat un procuror" care vrea sa dea declarație, după care a fost arestată preventiv 24h, iar pe 05.04 a fost determinată 'inculpata', acuzata de ultraj, fără a se audia martorii numiți de ea sau a se aduna probele menționate de ea, și arestată 30 de zile pe motiv că ea, o femeie de 56 de ani, cu multiple probleme de sănătate cronice, printre care ii provoacă dureri de mușchi și încheieturi, care petrece marea majoritate a timpului în casă, a lovit un polițist, e acuzată de ultraj și este considerată un pericol pentru ordinea publică”, este dreptul la replică dat de A.C.C., fiica femeii acuzate că ar fi lovit un polițist în zona genitală, pentru REPORTER DE IAȘI
„Părerea mea este ca, dacă mama într-adevăr lovise angajatul politiei asa cum declara acesta și colegii lui, având în vedere că era în interiorul secției de poliție, acesta putea foarte ușor sa o aresteze pentru ca a bătut un polițist. Ca angajat al Poliției, acesta și colegii lui au antrenamentele necesare pentru a aresta o femeie de 56 de ani, nu cred ca ar putea mama sa fi făcut ceva pentru a-i opri și de aia a trebuit sa treacă n ore pana s-a autosesizat un procuror. 
De când am ajuns în România și pana acum nu am putut decât sa ma mir "asta e justiție?!". Modul de cercetare legal și logic a fost pierdut pe undeva prin apele Marii Negre, pentru ca nu a ajuns nicăieri în preajma cazului acesta. Deși mama a spus de fiecare data ca a reacționat acțiunii inițiate de către angajatul politiei, tot ce este în scris este ca a lovit un polițist. Autoapărarea nu este menționată sub nicio formă”, mai spune A.C.C.
Pe 5 aprilie News.ro publica știrea conform căreia polițiștii din Medgidia au reținut o femeie care ar fi lovit un agent chiar în sediul Poliției. Informația a fost preluată de presa națională, inclusiv de REPORTER DE IAȘI.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: