fbpx
 
Experiența le recomandă. Două femei condamnate pentru fraudarea alegerilor din Prahova, desemnate preşedinţi la secţii de votare

Experiența le recomandă. Două femei condamnate pentru fraudarea alegerilor din Prahova, desemnate preşedinţi la secţii de votare


Două femei care au fost condamnate pentru fraudarea alegerilor locale din comuna prahoveană Ciorani, la scrutinul din 2020, au fost desemnate preşedinţi la două secţii de votare din această localitate pentru alegerile din 9 iunie.

Informaţia a fost făcută publică, marţi, de către preşedintele Partidului România în Acţiune, Mihai Apostolache.

„Alegeri libere şi corecte?!? La fel ca în 2020 la Ciorani?!? Culmea tupeului: două persoane condamnate pentru fraudă electorală la alegerile locale din comuna Ciorani, din anul 2020, au fost desemnate preşedinţi la două secţii de votare din localitate pentru alegerile din 9 iunie 2024: Grigorescu Nicoleta la secţia nr. 374; Spătarelu Adnana Ramona la secţia nr. 375. Suveranitatea aparţine poporului român şi se exercita prin reprezentanţi aleşi în cadrul unor alegeri libere, periodice şi corecte. (Art. 2 alin. 1 din Constituţia României) Rog Autoritatea Electorală Permanentă să le înlocuiască pe cele două persoane, iar instituţiile care veghează la respectarea Constituţiei să urmărească procesul electoral din comuna Ciorani", se arată într-un mesaj postat, marţi, de Apostolache pe pagina sa de Facebook.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, cele două femei au fost condamnate în august 2021, în baza unor acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, de magistraţii de la Judecătoria Buzău, la câte 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată (patru acte materiale), faptă din 27.09.2020.

Numele celor două femei apar în procesul verbal din data de 20 mai privind desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare constituite pentru alegerile din 9 iunie, documentul fiind publicat pe site-ul Prefecturii Prahova.

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, a fost trimis în judecată pentru fraudarea alegerilor locale din 2020 şi este inculpat într-un alt dosar pentru fapte similare.

Dosarul privind fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020 în comuna prahoveană Ciorani a fost trimis în judecată în iulie 2021, fiind deferiţi justiţiei 23 de inculpaţi, inclusiv primarul Marin Voicu.

Astfel, 20 de persoane sunt acuzate de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, două sunt acuzate de complicitate la comiterea acestei fapte, iar primarul Marin Voicu este trimis în judecată pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

În acest dosar au fost încheiate anterior patru acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

"Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice", preciza anterior Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Inculpaţii din dosarul fraudei electorale din comuna Ciorani "nu au absolut niciun trac infracţional", sunt "naturali" şi râd în legătură cu modul propriu de fraudare a alegerilor, "furând" voturile alegătorilor "fără niciun resentiment", se arăta într-o motivare a Tribunalului Prahova, care a dispus, la acel moment, arestarea preventivă a mai multor inculpaţi.

Conform documentului, aceştia sunt naturali "pentru că nu le pasă de valorile unei societăţi democratice".

De asemenea, Voicu a fost pus sub acuzare într-un dosar similar, care vizează fraudarea alegerilor parlamentare din 2020.

Potrivit unui răspuns transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil, la solicitarea Agerpres, la nivelul acestei unităţi se află în lucru un dosar de urmărire penală în care se efectuează cercetări cu privire la presupuse activităţi infracţionale desfăşurate la data de 06.12.2020 cu ocazia scrutinului electoral pentru alegerile parlamentare din România.

"În cauza penală, prin ordonanţa din data de 22.03.2024 s-a dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de 51 de persoane, care au avut atribuţii privind organizarea alegerilor parlamentare din data de 06.12.2020, din comuna Ciorani, judeţul Prahova, printre care şi faţă de numitul Marin Voicu. În sarcina numitului Marin Voicu s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de instigare la falsificarea de documente şi evidenţe electorale, în formă continuată", arată sursa citată.

În 2020, Marin Voicu a candidat din partea PNL, după ce a deţinut mai multe mandate de primar PSD.

Pentru alegerile din 9 iunie, acesta candidează din nou din partea PSD. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31