fbpx
 
Colaj foto: Ziarul de Iași Colaj foto: Ziarul de Iași

Sentință finală în cazul tragic al Sofiei, copila de doi ani din Iași torturată de mamă și iubitul acesteia. Ce pedeapsă au primit


Magistrații Curții de Apel din Iași au dat verdictul final în cazul Sofiei, fetița de nici doi ani care s-a stins în spital, acum 3 ani, după ce a fost torturată luni la rând de mama ei și de iubitul acesteia.  

Mama a fost condamnată la 15 ani de închisoare, iar partenerul acesteia la 30 de ani. În anchetă s-a stabilit că cei doi se amuzau când o chinuiau pe cea mică și filmau secvențele, arată Știrile PRO TV.

Sofia avea un an și 11 luni când a murit în spitalul de copii din Iași. Biata copilă a fost adusă, în comă de gradul 4, după ce s-a înecat în cadă. Pe trupul ei au fost găsite lovituri mai vechi și fracturi, iar anchetatorii au stabilit că până să ajungă la spital cea mică fusese torturată de mama și de iubitul acesteia.

Timp de o jumătate de an, Sofia fusese între altele lăsată în lada frigorifcă, forțată să facă șpagatul și lovită.

Radu Irimia, avocatul tatălui biologic al Sofiei: „Era supusă unor chinuri groaznice pentru amuzament și pentru a fi dată drept exemplu copiilor inculpatului.”

Mama Sofiei și iubitul ei au fost arestați imediat după ce anchetatorii au făcut aceste descoperiri. Procesul în urma căruia au fost condamnați a durat aproape 3 ani.

Când a dat pedeapsa, Curtea de Apel Iași a ținut cont de faptul că mama Sofiei „era complet nepăsătoare față de suferințele la care își ieși expunea propriul copil, exclusiv de dragul satisfacerii dorinței concubinului de pedepsire a copilei (...) precum și pentru amuzamentul și contraexemplul ce se impunea a fi dat propiilor lui copii” - așa cum a reieșit din inregistrările ororilor descoperite în telefoanele celor doi.

Inițial mama Sofiei primise o pedeapsă mai mare, de 30 de ani de închisoare.

Radu Irimia, avocatul tatălui biologic al Sofiei: „Clientul meu este revoltat de blândețea pe care au avut o magistrații Curții de Apel Iași.”

Alin Tomescu, avocatul mamei Sofiei: „Este evident că instanța a ținut cont de atitudinea profundă de regret a doamnei.”

Dan Antonescu, criminolog: „Chiar dacă expertiza medicală a concluzionat că au avut discernământ mă întreb cum poate un om normal să supună la chinuri o ființă în felul acesta. Mă șochează că mama fetiței a primit o pedeapsă nesemnificativă. Ea trebuia să primească detenție pe viață, fără posibilitate de eliberare condiționată. Sper ca Parchetul să apeleze la o cale de atac excepțională și să se revadă acest dosar. Este inadmisibil.”

Potrivit sentinței dată de Curtea de Apel Iași, tatăl biologic al Sofiei urmează să primească daune morale de 30.000 de euro. Iubitul mamei fetei a fost condamnat la 30 de ani de închisoare.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: