fbpx
 
Mai mulți copii luați cu salvarea, după ce au luat cina la o pensiune din Săcele

Mai mulți copii luați cu salvarea, după ce au luat cina la o pensiune din Săcele


Pentru un grup de copii din Giurgiu, vacanța la munte s-a încheiat mai repede cu două zile decât plănuiseră. O parte dintre ei au ajuns de joi noapte la spitalele din Brașov cu simptome de toxiinfecție alimentară.

Inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică au verificat pensiunea unde copiii luaseră cina și au decis să o închidă până când se va afla care a fost cauza îmbolnăvirilor.

Grupul de 42 de copii, însoțiți de profesori, au venit în tabără duminica trecută. S-au cazat la o pensiune de trei stele din orașul Săcele și tot aici au luat și masa, în fiecare zi.

Joi seară, după cină, 15 dintre ei au început să se simtă rău, iar 11 pacienți au fost duși ajuns la spital cu ambulanțele. Din fericire, starea lor nu este gravă, dar incidentul a alertat Direcția de Sănătate Publică.

Lavinia Buvnariu, inspector șef DSP Brașov: ”Am făcut control igienico-sanitar pentru neconformități, am aplicat suspendarea activității, închiderea taberei și am dat o sancțiune în valoare de 10.000 de lei administratorului unității”.

Meniul de la cină a constat în cartofi tărănești și cârnăciori. Inspectorii au luat probe de mâncare de pe suprafețele din bucătărie și de pe mâinile celor care gătesc mâncarea.

Proprietara pensiunii spune că toate ingredientele erau proaspete și crede că mai degrabă au avut probleme gustările pe care copiii le-au luat în timpul excursiei făcute joi la Sighișoara.

Silvia Rădulescu, proprietara pensiunii: „Copiii au luat tot felul de mâncare în Sighisoara, chipsuri, cornulețe, tot felul de chestii, pe zi nu au mâncat, numai un sendviș pe care noi l-am dat, e clar că au mancat și acolo”.

Pensiunea va râmâne închisă până când analizele de laborator vor lămuri cauza îmbolnăvirilor. Închiderea temporară a unității a scurtat vacanța copiilor cu 2 zile. Cei aflați în spital au fost preluați de părinți, iar ceilalti se vor întoarce acasă însoțiți de profesori. 

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30