fbpx
 
Medicii de la Maternitatea din Botoșani cer reangajarea doctoriței din dosarul Alexandrei Ivanov

Medicii de la Maternitatea din Botoșani cer reangajarea doctoriței din dosarul Alexandrei Ivanov


Medicii din cadrul Maternităţii Botoşani se opun deciziei luată de conducerea Spitalului Judeţean „Mavromati” în ceea ce o priveşte de doctoriţa Mariana Pitrop, concediată după cazul Alexandrei Ivanov.

Aceştia s-au coalizat şi au transmis o notă de protest, scrie Monitorul de Botoșani.

Cadrele medicale susţin că, iniţial, nu au comentat public situaţia din cauza conjuncturii publice, însă îşi exprimă regretul pentru pierderea ireparabilă suferită de familia Alexandrei Ivanov. Aceştia mai spun că medicul în cauză are o experienţă de peste 25 de ani

„În acesti ani de activitate ,Dr. Pitrop Mariana a adus pe lume mii de copii, a efectuat mii de operatii dificile, NU A AVUT NICI UN INCIDENT, NICI O ABATERE, dovedind ca este un medic responsabil”, au transmis aceştia.

Medicii mai adaugă în nota de protest că, unanim, nu ar fi adoptat, în acel moment, altă conduită terapeutică, decât „abţinerea de la un chiuretaj la limită, care ar fi putut agrava situaţia, spre o hemoragie genitala greu controlabila, generatoare de complicatii importante”. 

Aceştia nu sunt de acord nici cu raportul preliminar al Medicinei Legale din cazul Alexandrei. Medicii contestă diagnosticele de edem pulmonar acut şi sepsis.

Totodată, medicii mai susțin susţin că decizia de concediere a fost luată în cazul colegei lor fără a se respecta prezumţia de nevinovăţie. „În aceste conditii consideram ca s-a creat un precedent periculos‚ augmentat de pozitia autoritatilor locale, a conducerii Spitalului Judetean Mavromati, de indiferenta la adresa noastra si de sutinere a „reactiei stradale”. Respingem concluzile Comisiei de Disciplina, care s-a pronuntat inaintea unor analize si expertize ale unei autoritati medicale de rang superior, in cadrul specialitatii OG”, se mai arată în nota de protest.

Reacţia medicilor vine după ce, la patru luni după incidentul care a împărţit o ţară întreagă în două tabere, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a decis să îi desfacă contractul de muncă medicului Mariana Pitrop, după ce a luat act de raportul înaintat de Comisia de Disciplină a SJU.

Medicii din diverse specialităţi, care alcătuiesc comisia de disciplină au decis că medicul Mariana Pitrop ar fi încălcat mai multe protocoale şi regulamente interne. Comisia nu a analizat partea medicală, ci dacă medicul a respectat sau nu sarcinile atribuite personalului de gardă.

Alexandra Ivanov a murit în dimineața zilei de 18 august. La aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoșani. Ea era însărcinată în luna a treia și a ajuns la spital cu ambulanța acuzând dureri și hemoragie.

Tânăra a murit dimineața următoare. În urma mediatizării cazului, directorul spitalului județean a fost destituit și au fost deschise două anchete. Una administrativă și cealaltă penală. Ambele pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc tragedia și cine sunt persoanele responsabile pentru cele întâmplate.

Spitalul Județean „Mavromati” a fost amendat și de CAS Botoșani cu suma de 42.272 lei, în urma decesului tinerei.

 

Sursa: Monitorul de Botoșani

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31