fbpx
 
Facebook Facebook

Medicii ieșeni fac apel la părinți să nu-și mai spele copiii cu substanțe pentru animale


Medicii de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria'' din Iaşi fac apel la părinţi să nu îşi mai spele pe cap copiii cu substanţe produse pentru uz veterinar, întrucât sunt extrem de nocive.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii "Sfânta Maria", dr. Cătălina Ionescu, a declarat că din luna decembrie până în prezent în unitatea medicală au fost 11 cazuri de intoxicaţie organofosforată.
„Facem un apel către toţi părinţii: Diazinolul, această substanţă organofosforată este extrem de nocivă, toxică, poate determina decesul copiilor, dar şi al adulţilor. De aceea, insistăm să nu se mai utilizeze produse farmaceutic-veterinar în tratamentul sau spălarea pe cap a copiilor", a declarat dr. Cătălina Ionescu.
Ultimele cazuri au fost zilele trecute. Este vorba despre două surori, în vârstă de 3 şi 4 ani, din localitatea Lungani. Una dintre ele a fost adusă în comă, cealaltă se află în stare gravă, după ce au fost spălate pe cap cu o substanţă folosită la deparazitarea animalelor.
„Fetiţa în vârstă de 4 ani, intoxicată cu substanţă organofosforată, este cu o stare generală bună, stabilă din punct de vedere hemodinamic. Putem spune că a trecut de momentul critic. În schimb, fetiţa de 3 ani se află într-o stare extrem de gravă, cu un prognostic extrem de rezervat, cu şanse de supravieţuire minime", a declarat dr. Ionescu. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31