fbpx
 
UPU Oradea UPU Oradea

Premieră: aparținătorii pacienților ajunși în Urgențele Spitalului Județean din Oradea vor primi informații în timp real despre aceștia


Pentru prima oară într-un spital din România, familiile persoanelor ajunse în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Oradea vor primi în timp real informații privind traseul și serviciile furnizate pacienților.

UPU lansează o aplicație concepută anume în acest scop, pentru telefoanele mobile, de către IT-iști voluntari în colaborare cu specialistul unității, care, însă, nu va înlocui și comunicarea față în față, scrie eBihoreanul.ro.

Aplicația apartinator.ro va fi lansată joi dimineață, de la ora 8.00, după ce la dezvoltarea ei au lucrat patru IT-iști încă din ianuarie 2023, din vara anului trecut fiind testată de personalul medical și specialiștii care au elaborat-o.

Cu o zi înainte, împreună cu șeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, aplicația a fost prezentată într-o conferință de presă, acesta subliniind că acest mod de comunicare între personalul medical și aparținătorii pacienților „este o premieră pentru România”.

Pentru ca aparținătorii să utilizeze aplicația aparținători.ro, care poate fi descărcată din Google Play și Apple Store, vor trebui să dețină orice model de smartphone cu sistem de operare minimum Android 5.1 sau iOS și, evident, să știe să-l utilizeze și pentru altceva decât comunicarea telefonică ori trimiterea/recepționarea mesajelor.

„Am pornit de la faptul că aparținătorii nu au acces în zona unde sunt pacienții și că trebuie găsită o cale de transmitere a informațiilor despre aceștia, în condițiile în care există mai multe reglementări naționale și internaționale care trebuie respectate, iar personalul este concentrat pe actul medical. IT-iștii au venit cu ideea unei aplicații care să fie ușor de folosit și să nu încalce cadrul legal”, a explicat șeful UPU-SMURD Bihor premisa de la care a pornit proiectul aplicației apartinator.ro.

Dr. Borcea a subliniat că aplicația nu va transmite informații medicale de specialitate, datele fiind șterse după 8 ore, interval după care vor rămâne în sistemul informatic al UPU doar datele statistice care să permită efectuarea, ulterior, a unor analize privind managementul pacienților.

Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30