fbpx
 
Spitalul „Sfânta Maria” din Iași caută un psihiatru pentru copiii cu autism

Spitalul „Sfânta Maria” din Iași caută un psihiatru pentru copiii cu autism


Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi, Alina Belu, a anunţat că deşi unitatea medicală pe care o conduce este primul spital de pediatrie din ţară care are un compartiment special destinat copiilor cu autism, nu reuşeşte să găsească un psihiatru pentru aceştia.

Noua structură a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi, Compartimentul de psihiatrie pediatrică, are o capacitate de cinci paturi.
„Am făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru înfiinţarea unui compartiment de psihiatrie pediatrică în care să fie diagnosticaţi copiii care au tulburări din spectrul autist. Demersul a fost aprobat, iar din luna noiembrie ar trebui să funcţioneze acest centru. Însă provocarea este să găsim un psihiatru pediatru care să îşi dorească să vină să lucreze la acest compartiment pentru a diagnostica aceşti copii. Consider că un prim pas în ceea ce priveşte copilul cu autism este diagnosticul. Cu cât diagnosticul este pus la o vârstă mai fragedă, cu atât şansele de recuperare sunt mai mari", a declarat marţi pentru Agerpres Alina Belu.
Conform acesteia, fiind vorba despre un spital de urgenţă, nu se pot face şedinţe de recuperare a acestor copii cu tulburări din spectru autist. În cadrul Compartimentului de psihiatrie pediatrică ar trebui să lucreze un psihiatru, un logoped şi un psiholog pentru a putea fi diagnosticaţi la timp copiii cu autism.
„Ne dorim ca un prim pas să fie diagnosticarea la timp a acestor copii. În prezent, pentru diagnosticare părinţii se adresează unui medic pediatru, medic care trimite copilul spre diagnosticare la un medic psihiatru pediatru pentru a confirma sau nu prin diagnostic diferenţiat. Este un prim pas de a recupera aceşti copii. De aceea este importantă funcţionarea unui astfel de centru în cadrul spitalului nostru", a explicat Alina Belu.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30