fbpx
 
Șapte cadre medicale de la cel mai mare spital din Moldova, infectate cu COVID-19

Șapte cadre medicale de la cel mai mare spital din Moldova, infectate cu COVID-19


Șapte cadre medicale de la o secție din cadrul Spitalului de urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași au fost confirmate cu COVID-19 după testare.

Acestea ar fi intrat în contact cu pacienți care ulterior au fost diagnosticați cu COVID-19.

De asemenea, tot astăzi la Iași, Direcția de Sănătate Publică a anunțat că alte șase cadre medicale de la Spitalul „C.I.Parhon” au fost găsite infectate cu SARS CoV2. Ambele anchete epidemiologice sunt în curs de desfășurare.

În cazul Spitalului „Sfântul Spiridon” este vorba despre trei asistente medicale și patru infirmiere, toate angajate la Secția de Ortopedie.

Se pare că acestea s-ar fi infectat în urma contactului cu pacienți diagnosticați ulterior cu COVID-19.

„Atunci când s-au identificat pacienţi Covid 19 pozitiv internaţi în clinicile spitalului, şi cel mai recent e vorba de pacienţi internaţi la clinica de Ortopedie, au fost transferaţi la spitale care primesc pacienţi Covid pozitiv, respectiv, Spitalul CFR din Iași. A fost testat tot personalul şi toţi pacienţi, conform anchetei epidemiologice. Infirmierele şi asistentele pozitive, deşi asimptomatici, au fost transferate la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”.

Am efectuat transferurile de la domiciliu către Spitalul de Boli Infecţioase în cursul nopţii și în cursul acestei dimineţi cu maşinile SMURD Iaşi. toate persoanele respective asistentele şi infirmerii transferaţi erau asimptomatici, fără simptomatologie, în stare bună, stabiliţi hemodinamic, fără manifestări, dar conform legislaţiei trebuie să fie internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi ţinuţi sub supraveghere.“, a declarat Diana Cimpoeșu, purtător de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon și coordinator SMURD Iași.

Secția de Ortopedie este al doilea focar de COVID-19 de la unitatea medical amintită.

În aprilie, Institutul de gastroenterologie din cadrul Spitalului „Spiridon” a intrat în carantină după ce un cadru medical dar și alți pacienți au fost depistați pozitiv.

În cazul Secției de Ortopedie s-a declanțat o anchetă epidemiologică.

„În urma testărilor efectuate la Secţia de Ortopedie, pană în prezent au fost depistaţi cu noul coronavirus 6 pacienţi, dintre care 3 din judeţul Botoșani. Toţi aceştia s-au prezentat pentru internare la unitatea medicală în perioada 23.04 – 30.04.2020. De asemenea, rezultatele de laborator au evidenţiat prezenţa virusului şi la 7 cadre medicale, 3 asistenţi medicali şi 4 infirmieri. Până în prezent, au fost efectuate 139 de recoltări, 108 de la personalul medical şi 31 de la pacienţii acestei secţii. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare şi urmăreşte să stabilească în continuare toţi contacţii direcţi”, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iași.

Tot astăzi, la Iași, DSP a anunțat că la Spitalul C.I.Parhon șase cadre medicale și opt pacienți au fost diagnosticați în urma testării cu COVID 19.

Cele șase cadre medicale sunt de la Secția de Nefrologie a spitalului. În cadrul anchetei epidemiologice, aici au fost efectuate 67 de recoltări, 44 de la personalul medical şi 23 de la pacienţii acestei sectii.

Atât la Spitalu „Spiridon” cât și la Spitalul „Parhon”, anchetele epidemiologice sunt în curs de desfășurare și nu este exclus să mai existe persoane infectate cu SARS CoV2.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31