fbpx
 

Items filtered by date: Marti, 14 Mai 2024

Deși Dosarul Veranda al DIICOT a devenit notoriu pentru povestea aprobării ilegale a supraetajării Halei Centrale, partea de anchetă concentrată pe falsurile imobiliare incriminează, în mare parte, avizarea de către funcționari din Primărie și Poliția Locală a intabulării mai multor blocuri din zonele Smârdan, Galata și Moara de Foc

Pentru alte blocuri au existat indicii că situația a fost identică, dar nu au putut fi adunate destule probe pentru punerea sub acuzare

Descrierea metodelor prin care ilegalități în serie erau aprobate de reprezentanții cetățenilor indică un singur lucru: Iași, oraș mafiot

În ciuda faptului că autorizațiile de construire nu erau respectate, în teren apărând etaje ridicate fără acte, iar locurile de parcare și spațiile verzi lipseau, angajații din Primărie și Poliția Locală deplasați la fața locului semnau că imobilele respectau autorizațiile

Cu aceste documente, dezvoltatorul intabula apartamentele, le vindea și făcea milioane de euro. La un moment dat, devenise dezvoltatorul imobiliar numărul 1 din Iași

Zămosteanu a mers la botezul bebelușului milionar al primarului Chirica, și el inculpat în acest dosar, controla funcționari cheie din Primărie, dar ancheta nu a putut demonstra nici o infracțiune de dare/luare de mită


Publicat in Anchete
Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (FCER), deputatul Silviu Vexler, afirmă că la ședința solemnă a Parlamentului dedicată prieteniei dintre România şi Israel a avut loc „o premieră mai mult decât nefericită".  

Publicat in Parlament
Autorităţile italiene au anunţat marţi că au desfăşurat o operaţiune de amploare împotriva 'Ndrangheta, mafia calabreză, vizând 142 de persoane aparţinând în special clanurilor din Cosenza, active în traficul de droguri.

Publicat in Eveniment
O pisică din Kurdistan a devenit celebră pentru că a crescut până acum câteva generații de pui de găină. Iar mâncarea ei preferată este înghețata.

Publicat in Panorama
Un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, după ce ar fi secţionat urechile şi cozile a doi câini, a informat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov.

Publicat in Justitie
O echipă de medici din cadrul Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi au efectuat o operaţie de reconstrucţie mamară unei femei în vârstă de 38 de ani, folosind o tehnică inovativă preluată de la o echipă de medici americani aflaţi în vizită la Iaşi.

Publicat in Sanatate
Cele aproape 60 de persoane care au fost evacuate în urma surpării unei porţiuni a străzii 23 August din oraşul prahovean Slănic se pot întoarce acasă, a decis marţi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova.

Publicat in Administratie Locala
De curând, în Palas Campus, proiect aflat pe strada Sf Andrei, s-a inaugurat clinica Kinetic Sport&Medicine. Noua locație are o gamă variată de servicii de recuperare medicală, specializate pe traumatologie sportivă, afecțiuni ortopedice și post traumatice, reumatologice și de tip neurologic, dar și servicii de recuperare medicală pentru copii și bebeluși.

Publicat in Timp Liber
Peste câteva zile, la Oficiul Stării Civile din Iași, va avea loc cununia ditre Andrei Teodor Toader (27 de ani) și Alexandru Marcu (23 de ani). Mirele este fiul cel mic al profesorului universitar Tudorel Toader, până recent rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Publicat in Reportaje
De ce se face cerul roșu noaptea în România, sub forma unei aurore boreale, despre care eram obișnuiți mai degrabă să apară la cei doi poli, explică pentru PRESShub Cătălin Negrea, cercetător al Institutului de Ştiinţe Spaţiale.

Publicat in Social
Pagina 1 din 3