fbpx
 

Jandarmeria Capitalei: 45 de amenzi în valoare de 50.700 de lei pentru participanții la protestul AUR de la Parlament


Jandarmeria Capitalei a anunţat că participanţii la protestul AUR de la Parlament au fost amendaţi cu 50.700 lei, ca urmare a încălcării prevederilor legale în vigoare.

Potrivit Biroului de presă al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB), au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 50.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, şi două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 700 lei, în conformitate cu prevederile Legii pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare.
„În continuare, se fac verificări pentru identificarea altor persoane care au săvârşit abateri de la cadrul legal în vigoare", arată sursa citată.
Un protest organizat de AUR a avut loc, miercuri, în faţa Palatului Parlamentului, atât în interiorul curţii, la care au participat membri ai partidului, cât şi pe trotuarul din faţa Parlamentului, unde au fost mai mulţi simpatizanţi.
Preşedintele AUR, deputatul George Simion, le-a cerut miercuri protestatarilor să rămână pe carosabilul din faţa Palatului Parlamentului, intrarea Izvor, asigurându-i că manifestaţia este autorizată şi nu pot fi amendaţi, deşi Jandarmeria a anunţat că aceste evenimente nu îndeplinesc condiţiile legale.
„Nu au voie să dea amenzi, pentru că protestul este autorizat de către AUR", le-a transmis Simion celor aflaţi în zonă.
Jandarmeria Bucureşti a informat că protestele de la Palatul Parlamentului nu îndeplinesc condiţiile legale, iar participanţilor li s-a adus la cunoştinţă acest lucru.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31