fbpx
 
Regizorul Tudor Giurgiu: Întâlnirea cu ieșenii e mereu emoționantă. Îi invit la Libertate

Regizorul Tudor Giurgiu: Întâlnirea cu ieșenii e mereu emoționantă. Îi invit la Libertate


Anticipat și mult discutat, filmul LIBERTATE (r. Tudor Giurgiu) intră oficial în cinematografele din țară începând cu vineri, 6 octombrie. Pelicula, care spune o poveste mai puțin cunoscută întâmplată în decembrie 1989, are în distribuție unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului, printre care și pe ieșenii Marius Manole, Ionuț Caras și Florentina Țilea. Și alți absolvenți ai Facultății de Teatru din Iași au roluri importante în film: Cristian Popa și Emilian Oprea. Filmul poate fi urmărit în următoarele zile la Cinema City Iulius (de vineri până joi, zilnic) și la Cinema Ateneu (vineri și marți). Programul complet și biletele sunt disponibile pe https://transilvaniafilm.ro/program-libertate/

În turneul de promovare a filmului, regizorul Tudor Giurgiu și o parte dintre actori au fost la Iași în luna septembrie: „Discuția cu publicul de la Iași, după proiecție, a fost una dintre cele mai emoționante de până acum. Mă bucur că ieșenii pot vedea de astăzi filmul în cinematografe și sunt curios ce sentimente le va trezi. Mulți dintre actorii din film sunt din Iași sau au absolvit aici o școală de actorie unică în țară. Mă bucur că au făcut parte din echipa acestui film”

LIBERTATE spune o poveste mai puțin cunoscută. În Sibiu, în haosul lunii decembrie 1989, mai mulți bărbați – securiști, militari, civili – au fost ținuți ostatici într-o piscină dezafectată și acuzați de terorism. Din distribuția filmului mai fac parte Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Ștefan Iancu.

Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Sarajevo, la Cinefest Miskolci în Ungaria, la Festivalul International de Film Transilvania si a fost selecționat în competiția oficială a Festivalului de Film de la Namur (Belgia).

LIBERTATE este o co-productie România-Ungaria, produs de Libra Films si Mythberg Films si distribuit în România de Transilvania Film. Pentru distributia internatională, filmul a fost achizitionat de compania londoneză Reason8.

Sponsorii campaniei de promovare a filmului Libertate sunt Vodafone România, Banca Transilvania, Conceptul Lab by Theo Nissim, Groupama, Iulius Group, Aqua Carpatica.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31