fbpx
 
Protest spontan la Radio Iași: Avem salarii foarte mici. Relația cu conducerea nu există

Protest spontan la Radio Iași: Avem salarii foarte mici. Relația cu conducerea nu există


Zeci de angajați de la Radio Iași au protestat în această dimineață în fața instituției. Ei și-au manifestat astfel nemulțumirea față de salarizarea foarte mică, volumul foarte mare de muncă, lipsa bonurilor de masă.

Angajații Radio Iași sunt nemulțumiți și de lipsa comunicării eficiente din partea conducerii.

Ei spun că se simt umiliți și simt cum, încet-încet, această instituție este distrusă.

„Principalul motiv al ieșirii noastre în stradă este legat de salarii și tichete de masă. De ani de zile ni se diminuează constant. Am așteptat să se ia măsuri. Am avut discuții cu conducerea de la Iași și de la București. Nu s-a făcut nimic”, ne-a declarat Ioana Soreanu, redactor la Radio Iași.

„Problema pleacă de la lipsa unei legi prin care radioul public să funcționeze așa cum trebuie”, mai spune ea. „Iar statutul nostru trebuie stabilit clar aici, cu limita salarială, astfel încât să fie eliminate discrepanțele foarte mari dintre noi și conducere. Diferența este imensă, de 1 la 5”, adaugă Ioana Soreanu.

Protestatarii sunt nemulțumiți și de condițiile de muncă, de volumul mare de lucru:

„Avem lipsuri foarte mari. Am avut discuții cu șefii de la Iași, am făcut scris conducerii de la București... Problemele s-au acutizat. Am semnalat ani de zile aceste lipsuri. Nu s-a făcut nimic.”

Adoptarea legii în care să fie prevăzut clar statutul angajaților din radioul public este, în opinia protastatarilor, este esențială pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

„Salariile noastre sunt foarte mici - 2.000-3.000 de lei. Nu sunt securizate. Niciodată nu au fost indexate cu rata inflației. Bonurile de masă ni s-au luat. Sperăm să obținem în primul rând legea. Astfel, vom avea un statut în care va fi trecută și grila de salarizare”, mai spune Ioana Soreanu

Este pentru prima dată în istoria de 95 de ani a instituției când angajații protestează.

Article image
Vasile Arhire-Claudia Crăcăleanu, un cuplu bugetar de peste 20.000 de lei pe lună. 13.000 de lei net lunar încasează şefa de la Radio Iaşi, Claudia Crăcăleanu, şi 7.300 lei cel de la TVR Iaşi, Vasile Arhire. „Eşalonul” imediat inferior primeşte între 4.500 şi 6.000 de lei    În presa „de stat” din Iaşi se câştigă salarii la care jurnaliştii din mediul privat nici măcar nu-şi permit să viseze.
Autor Cristi Zavastin Reportaje 03 Aprilie 2018


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31