fbpx
 
ViataGorjului.ro ViataGorjului.ro

Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, pus sub control judiciar după ce a condus fără permis prin București


Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, după ce a fost prins acum trei zile în Capitală conducând fără permis de conducere.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, Dan Ilie Morega este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
Pe 10 martie, 
site-ul ViaţaGorjului.Ro a publicat o fotografie cu fostul prefect, lângă maşina sa de teren şi un echipaj de jandarmi, în condiţiile în care el avea permisul de conducere retras pe motive medicale.
„Urmare apariţiei în presă a unui articol publicat pe site-ul ViaţaGorjului.Ro, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere s-au sesizat din oficiu cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, întrucât din fotografia care a însoţit articolul au rezultat indicii cu privire la faptul că o persoană de gen masculin a condus un autoturism pe raza Sectorului 1 Bucureşti având permisul de conducere retras", a explicat Parchetul.
Din probele administrate în cauză a rezultat că la data de 10 martie, în intervalul orar 12,00 - 13,00, Dan Ilie Morega a condus un autovehicul pe drumurile publice, fiind identificat în jurul orei 12,00 pe Şos. Pavel D. Kiseleff, unde a oprit autovehiculul pentru aproximativ 1 - 2 minute în faţa Ambasadei Rusiei de la nr. 6, după care şi-a continuat deplasarea către Piaţa Victoriei, iar în jurul orelor 12,46 a condus pe Bd. Lascăr Catargiu către Piaţa Romană. În Piaţa Romană a efectuat virajul stânga pe Bd. Dacia, unde a oprit în faţa Hotelului Duke până la ora 13,00, continuându-şi deplasarea pe Bd. Dacia către Calea Victoriei.
Din cercetări a rezultat că la data de 6 februarie 2024, din Dispoziţia Şefului Serviciului Rutier Gorj, lui Dan Ilie Morega i-a fost retras permisul de conducere pe motive medicale.
„Raportat la modul şi circumstanţele concrete de comitere a infracţiunii, procurorul a reţinut că inculpatul a dat dovadă de un vădit dezinteres faţă de pericolul pe care îl generează prin conduita sa pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, conducând autovehiculul pe artere principale de circulaţie într-un interval orar în care traficul este în plină desfăşurare, respectiv 12,00 - 13,00, având permisul de conducere retras din motive medicale", mai explică Parchetul punerea sub acuzare a fostului prefect.
Procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, Dan Ilie Morega având, printre altele, obligaţia să nu conducă autovehicule pe drumurile publice, în contextul în care el este cercetat pentru fapte similare în alte dosare penale înregistrate la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Târgu Jiu şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31