fbpx
 
IJJ Buzău IJJ Buzău

Căprior rămas blocat într-o gospodărie din Buzău, salvat de o patrulă de jandarmi


Jandarmii buzoieni au descoperit în timpul unei misiuni de patrulare un căprior blocat în curtea unei gospodării din staţiunea Sărata Monteoru, situaţie mai puţin întâlnită, cele mai multe sesizări privind animalele sălbatice referindu-se la prezenţa urşilor.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Buzău, căpriorul a fost văzut de către un echipaj de patrulare în timp ce încerca să scape dintr-o curte în care rămăsese blocat.
„O misiune cel puţin specială. Seara trecută, aflaţi în patrulare în staţiunea Sărata Monteoru, jandarmii din cadrul postului din localitate au depistat un căprior care a pătruns într-o curte, însă nu a mai reuşit să iasă. Colegii noştri au solicitat imediat sprijinul vânătorilor din zonă, preluând împreună animalul şi eliberându-l în mediul natural", a transmis IJJ.
Pentru echipajul de jandarmi, întâlnirea cu căpriorul a fost inedită, ţinând cont că autorităţile au fost solicitate în ultimul timp să intervină ca urmare a prezenţei urşilor în gospodării.
„În 2023, am avut 318 apeluri care au sesizat prezenţa urşilor la care am intervenit conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 81/2021. Numărul cuprinde atât cazurile sesizate în gospodării, cât şi în preajma locuinţelor din mediul rural", a transmis IJJ Buzău. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31