fbpx
 
Foto: George Popovici Foto: George Popovici

Spectacolul Teatrului Național Iași, „Lysistrata, dragostea mea” de Matei Vișniec, invitat la Suceava, la Zilele Teatrului Matei Vișniec


Spectacolul Teatrului Național Iași, „Lysistrata, dragostea mea” de Matei Vișniec, în regia lui Zalán Zakariás, este invitat să participe la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Zilele Teatrului Matei Vișniec, 2024. Producția se va juca pe 19 mai, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

regie: Zalán Zakariás

scenografie: Andra Bădulescu Vișniec

muzică Hunor - Lehel Boca

coregrafie: Alice Veliche

pregătire muzicală: Diana Roman

video-proiecție: Andrei Cozlac

filmări: Andrei Botnaru

distribuție: Horia Veriveș, Diana Roman, Andrea Boboc, Mălina Lazăr, Ada Lupu, Ionuț Cornilă, Cosmin Maxim, Dumitru Năstrușnicu, Răzvan Conțu, Constantin Pușcașu, Livia Iorga, Pușa Darie, Ioana Aciobăniței, Mara Bărbărie, Diana Furnică, Ana Maria Țidulă, Alexandra Budău, Andrei Sava, Dumitru Georgescu, Radu Homiceanu, Răzvan Bujor, Sebastian Pricop, Constantin Dimitriu; apariții în filmări: Marian Stavarachi, Emil Coșeru, Oana Sandu, Diana Vieru, Fabian Toderică, Haruna Condurache, Anastasia Toderișen, Marian Chiculiță, Doru Aftanasiu

Producția a fost lansată anul trecut, pe 28 aprilie, la Sala Mare. În iulie, spectacolul a fost invitat la SEAS 2023 - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța, iar pe 6 septembrie, a participat la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești de la Chișinău. În octombrie, spectacolul a fost invitat pe scena Festivalului Național de Teatru de la București.

Matei Vișniec a scris piesa în perioada decembrie 2021 – februarie 2022, când, așa cum mărturisește, „în presa europeană se vorbea mai mult ca niciodată în ultimii 75 de ani de un posibil război, dat fiind că Rusia avea numeroase trupe masate la frontiera cu Ucraina. Piesa mea era terminată în momentul atacului declanşat de Putin împotriva Ucrainei pe 24 februarie 2022. Scriind-o, într-un registru comic şi ca o fabulă filosofică, mă gîndeam însă la lunga perioadă de pace de după al doilea război mondial şi la toxicitatea societăţii de consum.”

Evenimentul de la Suceava este organizat în perioada 11 – 19 mai, iar tema propusă anul acesta este Teatrul. Diplomație culturală.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31