fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 07 Iunie 2024

Deși în cursa electorală sunt înscriși mai mulți candidați pentru funcția de primar, ultimele sondaje arată că bătălia reală pentru primăria Iași se duce între actualul edil Mihai Chirica și social - democratul Bogdan Balanișcu care mai are nevoie de numai 7 procente pentru a-l învinge pe liberalul triplu inculpat și bătăuș al Iașului. În acest context, schimbarea din temelii a administrației, după două mandate de promisiuni și machete nerealizate, se poate produce prin votul util al ieșenilor. 

Publicat in Politica Locala
Pe 9 iunie, votează împotriva PSD şi PNL. Votează echipa Alianței Dreapta Unită şi schimbă viitorul Iaşului.  

Publicat in Politica Locala
Au trecut zeci de ani de când românii s-au luptat pentru democrație și au descoperit ce înseamnă progresul și capitalismul. 
Comunitățile s-au schimbat, au evoluat iar acum condiții precum canalizare, apă, șosele asfaltate și transport public modern au devenit cerințe de bază în localități, și totuși lucrurile nu stau chiar așa. Avem un paradox în țara aceasta. Pe cât au crescut și s-au modernizat unele zone din țară pe atât au stagnat sau chiar au involuat altele. Moldova este una dintre regiunile în care participarea sau mai degrabă absența la vot a dictat evoluția lentă a acestei bucăți de țară. Lipsa autostrăzilor, a spitalelor ultramoderne și proasta administrare a vitregit această regiune în așa fel încât în ultimii 30 de ani peste 30% din populația acestei zone a emigrat în Vest.

Publicat in Politica Locala
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a participat, ieri, pe 6 iunie 2024 la Adunarea Generală a Asociației Europene a Universităților de Științele Vieții, (ICA-Association for European Life Sciences Universities) cu scopul de a prezenta un portofoliu pentru oportunitatea de a fi acceptată prin vot ca ”full member”, de către membrii celor 42 de instituții care fac parte din acest consorțiu. După desfășurarea alegerilor noului președinte al Asociației, d-l Michal Zasada-Rector al Warsaw University of Life Sciences dar și a trezorierului Asociației, d-l Jos van Orshoven  Decan-  Faculty of Bioscience engineering, KU Leuven-Belgia, s-a constituit și votat noul board al ICA.

Publicat in Educatie
Dincolo de populism, corupție și clientelism bugetofag, Mihai Chirica trebuie trimis acasă pentru că nu a livrat. În 9 ani a pus gazon. N-a făcut nicio investiție. A renovat două muzee care stau goale și vând 5 bilete pe zi. La Braunstein se fac nunti și ședințe de partid.

Publicat in Editorial
O echipă de studenți ai Politehnicii ieșene a câștigat două premii la finala națională a competiției europene „Compania anului – GEN-E”. Echipa „AmbiArt”, alcătuită din trei masteranzi ai Facultății de Design Industrial și Managementul Afacerilor (DIMA): Bianca-Andreea Bordea, Petronela Dumbravă și Vasile Alucăi. Coordonați de conf. univ. dr. ing. Mihaela Brîndușa Tudose, tinerii s-au clasat pe locul al II-lea în competița generală și au luat premiul special „Best business plan”, oferit de Citibank România.

Publicat in Educatie
Vineri, 07 Iunie 2024 08:05

Noul Duster e aici

Mașina nu mai e de mult doar un mijloc de transport. Mașina a devenit parte din cine suntem, din personalitatea noastră, din modul în care ne exprimăm și ne prezentăm nu doar în fața prietenilor, ci în fața tuturor.

Publicat in Timp Liber
  • 15.000 de radiologii au fost făcute în ultimii doi ani la alte două spitale, pentru că la Sf. Maria nu merg aparatele
  • Situația e dramatică: pacienții pierd zile de tratament pentru că nu pot fi examinați
  • E un singur aparat de radiologie „în cel mai mare spital de copii din Moldova” și se fac maxim 16 radiografii/zi. CT-ul și RMN-ul nu merg pentru că sar siguranțele
  • Situația e tragi-comică: directoarea se ascunde de presă, vicele CJ Marius Dangă dă vina pe fatalitate
  • Delgaz spune că a cerut lămuriri spitalului pe care nu le-a primit
  • La unitatea medicală s-a făcut un proiect uriaș care e greșit: nu există suficientă putere în rețeaua electrică pentru a menține funcționarea spitalului
  • Costel Alexe taie panglici, acum inaugurează UPU, dar copiii sunt trimiși la alte spitale ca să se vindece

Publicat in Anchete