fbpx
 

Gabriel Gachi

USR devine partid-balama pentru Mihai Chirica, acest „Buzatu fără flagrant" / EDITORIAL

Mihai Chirica a fost salvat vineri de USR de un nou colaps administrativ: expirarea termenului pentru noua organigramă, situaţie care ar fi făcut imposibilă exercitarea funcţiilor de la 1 iulie. Dar cel care l-a ajutat nu a fost Marius Bodea, conform reacţiei stridente a lui Cosette Chichirîu, ci fostul ei tovarăş, Filip Havârneanu, şeful USR Municipiu.

Vi se pare că se mai construiește ceva în Iași în acest moment? / EDITORIAL

Cum va arăta Iaşul în următorii 3-4 ani? Simplu. Exact cum îl vedem acum. Încremenit şi perimat în punctele esenţiale: modernitate, mobilitate.

Ecuația Puterii în 2024: PSD se va alia cu Mihai Chirica sau va prelua frâiele Primăriei alături de USR / ANALIZĂ

Ecuaţia Puterii în Consiliul Local va fi destul de complicată la Iaşi. Dacă PSD face alianţă cu PNL şi AUR rămâne balama, problema se rezolvă uşor pentru Mihai Chirica. Cele trei partide vor avea împreună 17 voturi din 27, PNL păstrează un post de viceprimar, PSD primeşte al doilea viceprimar, AUR primeşte alte funcţii şi influenţă la Urbanism şi în Consilii de Administraţie şi toată lumea e mulţumită.

PSD a pierdut Consiliul Județean în Zona Metropolitană. Primarii PNL au luat aproape triplu față de PSD

Cea mai importantă zonă pentru alegeri se dovedește a fi, de mai multe scrutinuri, cele 11 comune din jurul Iașului

Diferențele care se fac aici influențează decisiv câștigarea Consiliului Județean

Costel Alexe a câștigat cu 10.000 de voturi în plus față de Bogdan Cojocaru, adică 3% din totalul de peste 300.000 de voturi exprimate în tot județul

80% din diferență s-a făcut în Zona Metropolitană, unde primarii PNL l-au ajutat pe Costel Alexe să câștige

Un alt element decisiv a fost pierderea alegerilor de către PSD la Pașcani. Nu înfrângerea a fost nescontată, ci diferența foarte mare de voturi (20%) față de PNL


Revoluția votului a existat la Iași dar USR și Cosette Chichirău și-au bătut joc de ea: 45.000 de voturi aruncate la gunoi / EDITORIAL

Farsa de la Iași: ieșenii s-au mobilizat să-l dea jos pe Chirica votând nu unul, ci doi candidați USR, dar le-a ieșit taman invers. Oamenii chiar au vrut să scape de el, dar e ca într-o comedie bufă, au votat împotriva lui până l-au salvat.

Un motiv suficient: Mihai Chirica trebuie să plece pentru că n-a făcut nimic 9 ani

Dincolo de populism, corupție și clientelism bugetofag, Mihai Chirica trebuie trimis acasă pentru că nu a livrat. În 9 ani a pus gazon. N-a făcut nicio investiție. A renovat două muzee care stau goale și vând 5 bilete pe zi. La Braunstein se fac nunti și ședințe de partid.

Socialism falimentar și corupție: de ce Iașul nu-i Chicago și Chirica nu-i Rockefeller / EDITORIAL Gabriel Gachi

Văd platitudinile lui Chirica. Sunt declarațiile lui electorale pregătite pentru final, deci alea importante. Spune că a investit în transport, în educație și... în cultura, a adăugat el, ca să fie...

Cazul Coldea: când Justiția devine o marionetă, democrația este o iluzie

Să nu credeţi că Sistemul l-a aruncat în groapa cu lei pe Coldea. S-au purtat frumos. Doar i-au închis toneta care făcea câteva sute de mii de euro/an din trafic de dosare penale.

Măscărim politicienii ca să nu măscărească ei libertatea

Marioneta lui Chirica, purtată de Marius Bodea prin Iaşi, nu mi se pare un act denigrator. În Iaşi nu mai avem nicio dezbatere între candidaţi din 2000. De 24 de ani. Mihai Chirica să înlocuiască marioneta şi să se angajeze într-o dezbatere cu Marius Bodea, transmisă în direct. Să spună locul şi data.

Teatrul Necunoscut. Discreția performanței autentice, fără Chirica pe afiș

Haideţi să vedem normalitatea.
Teatrul Naţional din Iaşi are în 2024 a treia nominalizare consecutivă pentru cel mai bun spectacol la Premiile UNITER. Hai să înţelegem ce se întâmplă: sunt peste 70 de teatre şi companii private în România care candidează la aceste premii. Juriul ia în calcul tot ce se joacă de-a lungul unui an. Sunt în jur de 500 de spectacole pe an.

Pagina 1 din 50

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31