Arcadia Spitale si Centre Medicale
China are acces la majoritatea camerelor de supraveghere din Europa. Subiectul a pus pe jar liderii europeni

China are acces la majoritatea camerelor de supraveghere din Europa. Subiectul a pus pe jar liderii europeni

Ultima actualizare: 28 februarie 2025Autor: Vizualizări: 147
Majoritatea camerelor de supraveghere montate în Europa sunt produse în China, iar statul asiatic are acces la toate aceste imagini. Acesta a fost unul dintre subiectele de interes discutate la Conferința de securitate de la Munchen, spune Adrian Polec, proprietarul fabricii de baterii Prime Batteries, care a participat la eveniment.

Prezent vineri la ZF Power Summit, el a vorbit inițial despre dependența Europei de invertoarele folosite în industria energetică, produse aproape în totalitate în China.

„La Conferința de securitate de la Munchen s-a pus în discuție mai ales controlul din Asia. În momentul de față, majoritatea invertoarelor provin din China și încercăm ca producția echipamentelor să fie aici, local. E foarte complicat să nu fii dependent în momentul de față de China”, a arătat omul de afaceri.

Același lucru se discută și pe partea de cybersecurity, inclusiv în ceea ce privește utilizarea bateriilor de stocare a energiei, a adăugat Polec.

El a amintit un caz recent care a avut loc în SUA, la una dintre cele mai mari baze militare ale marinei americane, unde bateriile au fost demontate după ce au existat suspiciuni că informațiile au fost compromise și transmise în China.

„Imaginați-vă ce ar însemna ca un milion de invertoare în Europa să se oprească simultan în cazul unui conflict. Nu am mai avea curent. Aceeași problemă se ridică și pe partea bateriilor, unde poți simula anumite defecte și să oprești bateria remote. Astăzi în Europa majoritatea invertoarelor sunt din China.

Dar invertoarele sunt o mică problemă. Uitați-vă la camerele video, majoritatea sunt făcute în China. Ca să le poți lega la rețea, trebuie să treci printr-un portal chinezesc. În momentul acela ei au toate datele, pot vedea în timp real cum vedem noi de pe telefon acele camere”, a susținut Polec.

REPORTERIS îți recomandă și ...
Adolescent rus, arestat în regiunea rusă Kirov cu privire la „sabotaj” în contul Kievului

Întrebat cum se poate trece de la echipamentele produse în China la unele produse în UE, Polec a răspuns: „La conferința de securitate de la Munchen s-a discutat fix acest lucru. Noi trebuie să înțelegem cum funcționează China: ei dau subvenții de export sau de r&d (cercetare și dezvoltare – n.r.) 10-15-20-40% dintr-un produs, dar primesc în schimb un avantaj geostrategic deosebit de mare.

Imaginați-vă că Parlamentul European a eliminat Hikvision – este știre publică – pe motiv că vedeau ce legi se fac în timp real, cine ce comentează și altele. Acest lucru se întâmplă și cu noi aici, în hotel (unde are loc conferința ZF – n.r.) în timp real, au acces pentru că noi ne legăm la portalul lor”.

Tesla are camere video pe mașini și a reușit să pună la punct un pilot automat, același lucru poți face cu o dronă sau un robot umanoid, cu informații locale. Cu inteligența artificială poți monitoriza pe toată lumea foarte ușor.

„Cu acele subvenții date de statul chinez, prețul acestor camere și echipamente este sub prețul celor produse în alte țări, precum Panasonic, Sony sau Bosch.

Statul chinez dă aceste subvenții, dar își creează un avantaj geostrategic imens prin aceste subvenții, noi montând în Europa peste tot aceste camere”, a continuat omul de afaceri.

Deținută de antreprenorul Adrian Polec în proporție de 96,5%, Prime Batteries deține o fabrică de baterii în Cernica, lângă București. Peste jumătate din bateriile produse aici sunt folosite pentru stocarea energiei regenerabile, 40% pentru mașinile electrice și restul în tehnologii industriale.

REPORTERIS îți recomandă și ...
Incident nuclear la o centrală de lângă Hong Kong: o companie franceză susţine că nu este grav

Capacitatea de producție a fabricii este de 2,3 GWh momentan, însă compania are un plan de investiții de 800 de milioane de euro pentru o altă capacitate de 6 GWh, în apropierea celei existente, care va fi gata la finalul anului viitor. Deja au fost date comenzile pentru echipamente, a anunțat Polec.

În Europa există momentan doar șapte fabrici de producere a bateriilor electrice.

„Dacă am avea o producție de 10 GWh am vinde totul într-o lună, la cât de mare este cererea care există în Europa. Problema este capacitatea de producție”, a mai spus proprietarul companiei.

 

Sursa: HotNews

Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
ReporterIS pe Google News
Lasă un comentariu
REPORTERIS îți recomandă și ...
Militarii ruși au răpit încă un primar ucrainean

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arcadia Spitale si Centre Medicale

Editorial

Cele mai noi Birouri Clasa A din Iași | DOTĂRI PREMIUM - NOCIS

Articole din aceeași categorie

Antibiotice iasi

Articole pe subiecte simiare

REPORTERIS îți recomandă și ...
Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 80 în China: cetățenii francezi, evacuați cu un avion
Palas Iasi