
Șofer român de TIR prins în Bulgaria cu 14 kilograme de aur de contrabandă. Lingourile nu erau în camion (VIDEO)
Un șofer român de TIR a fost prins cu 14 kilograme de aur, în Bulgaria. Românul avea asupra lui lingourile, lipite de corp, și a fost descoperit de vameși, la graniță, fiind reținut pentru 72 de ore.
Șoferul român de TIR avea aurul ascuns lipit de corp şi în pantofi, au precizat vameșii bulgari, potrivit agenţiei de presă BTA, preluată de Agerpres. Cantitatea record de 14,266 kg de aur de contrabandă, a fost confiscată joi de ofiţerii vamali bulgari la punctul de frontieră Lesovo (la graniţa cu Turcia), în timpul inspectării unui camion condus de un şofer român.
Aceasta este cea mai mare cantitate de aur de contrabandă confiscată la punctul de frontieră Lesovo în urma controlului efectuat asupra unei singure persoane.
Camionul se deplasa fără încărcătură dinspre România către Turcia, unde urma să fie încărcat cu bunuri pentru călătoria de întoarcere. După ce şoferul român a spus în zona de control vamal că nu are nimic de declarat, vameşii bulgari au selectat vehiculul acestuia pentru un control amănunţit.
În timpul controlului personal al şoferului, inspectorii vamali au găsit lipite pe corpul bărbatului zece piese turnate din aur, dintre care opt erau lipite de talie şi picioare şi două ascunse sub tălpile pantofilor.
Testele efectuate de un expert au stabilit că fiecare piesă turnată este din aur, de diferite purităţi, de la 10 până la 18 karate. Cantitatea totală de aur a celor zece piese este de 14.266 grame, evaluată la 1.344.589 de leva.
Aurul de contrabandă a fost confiscat, iar cercetările în acest caz continuă sub supravegherea Parchetului din districtul Iambol. Cetăţeanul român a fost reţinut pentru 72 de ore.
Sursa: Agerpres
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
A 14-a brăţară regală dacică de aur, care a fost prezentată, miercuri, la Muzeul Naţional de Istorie a României, este cea mai grea recuperată de autorităţi până acum, având 1,28 kilograme, este polispiralică, este printre cele mai lungi şi este 100% autentică, a declarat dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, fost manager al MNIR, care a realizat expertiza. Decoraţia sa este specială: are capetele care se termină cu cap de dragon înaripat, o combinaţie dintre o reptilă şi un mamifer cu blană. Piesa de patrimoniu, „100% autentică” a fost repatriată după 13 ani de la cea mai recentă recuperare. Una dintre constatările expertizei este faptul că „activitatea ilegală de braconaj arheologic şi export ilegal continuă”.
Articole pe subiecte simiare