Arcadia Spitale si Centre Medicale
Atacatorul dintr-un parc din Olanda, transferat în România
0eac2f888868defbc0506abe9b5e12d6_XL

Atacatorul dintr-un parc din Olanda, transferat în România

Ultima actualizare: 18 ianuarie 2019Autor: Vizualizări: 31

0eac2f888868defbc0506abe9b5e12d6 XL

O bufniţă mare, denumită ştiinţific Bubo bubo, care a fost capturată şi dusă la Grădina Zoologică din Amsterdam, după ce a atacat mai multe persoane într-un parc, a ajuns la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, acolo unde mai există încă două exemplare similare.

„A ajuns la noi pentru că noi mai aveam exemplare din specia respectivă în colecţie. Am avut de făcut un transport de animale de la Amsterdam, între care am adus şi două păsări din specia respectivă. Am înţeles că bufniţa cu pricina s-a stabilit într-un parc din Olanda şi a început să îşi apere teritoriul. Cine trecea pe acolo era atacat, până când s-a luat decizia să o captureze. A fost dusă la Grădina Zoologică din Amsterdam şi de a acolo a fost transferată la Târgu Mureş. S-a adaptat foarte bine, acum avem trei exemplare de bufniţă de talie mare”, a declarat, pentru AGERPRES, Horaţiu Gorea, directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş.

Păsările aduse la Târgu Mureş au o greutate de aproape 3 kilograme, au o lungime de până la 70 de centimetri, iar în România acestea sunt cunoscute ca Bufniţa Mare sau Buha.

Grădina Zoologică din Târgu Mureş este cea mai mare din ţară, având peste 1.200 de animale din peste 190 de specii, multe dintre aceste unice în ţară. A fost înfiinţată în anii ’60, cu o suprafaţă de 600-700 metri pătraţi, care a ajuns la 20 de hectare în 1965.

În anul 2007, Primăria Târgu Mureş a demarat proiectul „Reamenajarea şi modernizarea Grădinii Zoologice din Târgu Mureş”, în valoare de 4,5 milioane de euro, care a dublat suprafaţa la 40 de hectare, fiind construite o serie de pavilioane noi, unul pentru feline, unul pentru păsări de baltă, cu reamenajarea lacului, un pavilion african, pentru adăpostirea girafelor şi elefanţilor, precum şi amenajarea a câte un padoc de 1,5 ha pentru aceste animale. În acelaşi timp au fost amenajate şi două semirezervaţii, una de 5 hectare pentru urşi şi lupi şi una pentru erbivore europene de 10 hectare. Sursa AGERPRES/

Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
ReporterIS pe Google News
Lasă un comentariu

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arcadia Spitale si Centre Medicale
REPORTERIS îți recomandă și ...
Studiu: Soarele, pe cale să devină cea mai importantă sursă energetică a omenirii

Editorial

Cele mai noi Birouri Clasa A din Iași | DOTĂRI PREMIUM - NOCIS

Articole din aceeași categorie

REPORTERIS îți recomandă și ...
O femeie din Coreea de Sud și-a ucis doi dintre copii după ce i-a născut, apoi le-a păstrat cadavrele în congelator
Antibiotice iasi

Articole pe subiecte simiare

Palas Iasi