China anunță că a creat o armă cu raze similară cu Steaua Morții din Războiul Stelelor. Unde este amplasată
China a anunțat, nici mai mult, nici mai puțin, decât crearea unei arme raze de mare putere, similară cu Steaua Morții din filmele Războiul Stelelor. Arma care concentrează șapte raze diferite într-un singur fascicul a fost construită în vestul țării.
Oamenii de știință chinezi au dezvoltat un nou tip de armă cu microunde de mare putere, care combină undele electromagnetice cu tehnologia de sincronizare ultra-precisă pentru a le crește puterea de ieșire într-un singur fascicul care să atace o singură țintă, scrie South China Morning Post.
Sistemul de arme, care a finalizat teste experimentale privind potențiala sa utilizare militară, constă din mai multe vehicule care transmit microunde, desfășurate în diferite locații. Acestea emit microunde care se pot contopi într-un singur fascicul de energie puternic pentru a ataca o țintă.
Este similar cu Steaua Morții văzută în filmele Războiul Stelelor. Pentru a acumula energia necesară ca să distrugă o planetă, vasta stație spațială convergea opt raze laser într-un singur fascicul.
Această idee a fost considerată dificil de adus la viață, deoarece undele electromagnetice de la diferite platforme de transmisie trebuie să ajungă în aceeași locație în același timp și în aceeași formă pentru a obține o combinație eficientă de putere.
Conform calculelor echipei de cercetare, acest lucru necesită ca fiecare vehicul cu microunde să fie desfășurat cu o eroare de poziție redusă la doar câțiva milimetri, iar eroarea de sincronizare a timpului dintre ele nu poate depăși 170 de picosecunde sau trilioane de secundă, interval de timp mai precis decât ceasurile atomice de pe sateliții GPS.
Oamenii de știință și inginerii au depășit aceste obstacole și au construit un sistem în vestul Chinei, format din șapte vehicule de transmisie. Experimentele au confirmat că dispozitivul poate suprima în mod eficient semnalele GPS-ului american și ale altor sateliți, „atingând mai multe alte obiective, cum ar fi învățarea și instruirea, verificarea noilor tehnologii și exerciții militare”.
Cercetătorii au conectat dispozitivele de cronometrare de pe platformele de transmisie cu fibre optice pentru a obține o „sincronizare de foarte mare precizie a timpului”.
Sursa: Știrile PRO TV
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
Un american, Ping Li, în vârstă de 59 de ani, care munceşte în telecomunicaţii şi tehnologii ale informaţiei a fost condamnat la patru ani de închisoare cu privire la faptul că a livrat informaţii despre disidenţi Chinei, ţara sa de origine, a anunţat Departamentul american al Justiţiei, relatează AFP.
Articole pe subiecte simiare
Alte articole