Arcadia Spitale si Centre Medicale
Creatorul celebrei creme „Nutella” a murit. Francesco Rivella avea 97 de ani
Inverem

Creatorul celebrei creme „Nutella” a murit. Francesco Rivella avea 97 de ani

Ultima actualizare: 18 februarie 2025Autor: Vizualizări: 85
Francesco Rivella, chimistul italian care a contribuit decisiv la succesul mondial al Nutella și al altor produse Ferrero, s-a stins din viață la vârsta de 97 de ani.

Supranumit „tatăl” Nutella de către mass-media italiană, Rivella a contribuit la crearea celui mai faimos unt de alune din lume. Rivella a început să lucreze la Ferrero – o companie italiană de ciocolată și produse de patiserie – în 1952, cu unsprezece ani înainte ca Nutella să fie lansată pe piață, a relatat agenția de știri Jam Press. Avea 25 de ani și tocmai își obținuse diploma în chimie bromatologică la Torino, potrivit New York Post.

Rivella a lucrat în „camera de chimie” a Ferrero, unde au luat naștere unele dintre celebrele creații ale brandului. A făcut parte din echipa Ferrero responsabilă cu studiul materiilor prime pentru dezvoltarea de produse noi prin amestecarea, rafinarea și gustarea ingredientelor în căutarea aromelor perfecte.

De-a lungul lungii sale cariere la Ferrero, Rivella a ajuns, în cele din urmă, să devină un manager de top al companiei, care a fost fondată de Pietro Ferrero, cu același nume, în 1946.

Rivella a lucrat îndeaproape cu fiul lui Ferrero, Michele Ferrero, care a preluat afacerea de familie, fiind omul său de încredere, potrivit Jam Press.

Prima variantă a ceea ce urma să devină Nutella a fost numită inițial Giandujot, derivată din gianduja – o dulceață făcută din ciocolată și alune – și a fost vândută în 1946.

Până în 1951, pasta a fost „transformată într-un nou produs cremos, care era mai ușor de întins,” conform site-ului Nutella. Acesta a fost numit SuperCrema.

A fost nevoie de mai mult de un deceniu pentru ca rețeta să fie îmbunătățită — ducând la crearea primului borcan de cremă de alune și cacao în 1964, conform site-ului.

REPORTERIS îți recomandă și ...
Povestea a doi români care s-au mutat cu cei 8 copii ai lor într-o casă abandonată din Franța. Proprietarii au chemat poliția

În cartea sa „Mondo Nutella (Lumea Nutella),” jurnalistul italian Gigi Padovani a povestit că Rivella și Michele Ferrero au călătorit în întreaga lume pentru a cumpăra dulciuri „nu pentru a le copia, ci pentru a le face mai bune.”

 

Sursa: Știrile PRO TV

Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
ReporterIS pe Google News
Lasă un comentariu

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arcadia Spitale si Centre Medicale

Editorial

Cele mai noi Birouri Clasa A din Iași | DOTĂRI PREMIUM - NOCIS

Articole din aceeași categorie

REPORTERIS îți recomandă și ...
pressHUB / Cercetătoare româncă, selectată de NASA pentru un experiment privind viața pe Marte
Antibiotice iasi

Articole pe subiecte simiare

Palas Iasi

Alte articole

REPORTERIS îți recomandă și ...
Corpul neînsuflețit al sportivei Andreea Rabciuc ar fi fost găsit. Incredibil unde se afla românca dispărută în Italia din martie 2022