Rușii au dus apărarea tancurilor „la următorul nivel”. Cum a fost văzut un tanc în luptă. „Zici că e un șopron” (VIDEO)
Imaginile filmate cu o dronă ucraineană au surprins un vehicul ciudat, dintr-un convoi rus, care mergea pe câmpul de luptă – un tanc care pare să poarte un cort de metal deasupra lui.
Echipat de jur împrejur cu ceea ce pare a fi o structură metalică mare care seamănă cu acoperișul unui șopron, vehiculul a fost văzut conducând un convoi către Krasnohorivka, un oraș din Donețk.
Video of an armored assault by Russia’s 5th Motorized Rifle Brigade on Krasnohorivka, and another appearance of a tank with a massive counter-FPV shelter and EW jammer, which continues to driving after a DPICM strike. It looks like the lead tank in the first video has a… pic.twitter.com/fQk3FN6ymx
— Rob Lee (@RALee85) April 16, 2024
Nu este clar când vehiculul a fost dislocat pentru prima dată pe câmpul de luptă ucrainean.
Ucraina a declarat că atacul a fost respins în cele din urmă, dar vehiculul modificat, denumit online „tancul țestoasă”, a devenit o vedetă pe internet pentru acoperișul său comic robust.
Încă din primele zile ale războiului din Ucraina, inginerii ruși au fost văzuți instalând structuri metalice brute pe tancurile lor pentru a proteja mai bine ocupanții de focul antitanc.
Tancurile ucrainene au fost văzute mai târziu urmând exemplul.
Observatorii militari au pus la îndoială adevărata lor eficacitate, adesea denumite drept „cuști de protecție”.
Dar „tancul țestoasă” duce lucrurile mai departe, cu foi de metal care îi acoperă scheletul atât de larg încât vehiculul abia își poate întoarce tunul, așa cum se vede într-un videoclip, încărcat de canalul de informații cu sursă deschisă Telegram CyberBoroshno.
Primul plan arată ceea ce ar putea fi un T-72 acoperit din față până în spate de structura metalică.
Sursa: Știrile PRO TV
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
Şefa diplomaţiei europene, Kaja Kallas, a acuzat marţi seara Rusia că „utilizează gazul ca armă" şi că duce un „război hibrid" în Republica Moldova, unde regiunea separatistă prorusă Transnistria nu mai este aprovizionată cu gaze ruseşti de la începutul lunii ianuarie, relatează France Presse.
Articole pe subiecte simiare
Alte articole