
Sondaj: 2 din 5 americani spun că ar vrea să părăsească Statele Unite. Țările unde ar dori să plece
Pe măsură ce presiunile economice cresc și tensiunile sociale se intensifică, tot mai mulți americani își îndreaptă atenția către opțiuni din afacerea Statelor Unite, în căutarea unei vieți mai bune.
În contextul creșterii costurilor locuințelor, al preocupărilor legate de asistența medicală și al diviziunilor sociale tot mai accentuate, un număr semnificativ de americani iau în considerare un viitor în afacerea Statelor Unite, conform unei cercetări realizate de Study Finds, care citează Talker Research.
Un sondaj recent a arătat că 17% dintre adulții americani doresc să se mute în afacerea internațională în următorii cinci ani, ceea ce ar putea semnala o schimbare semnificativă în structura populației țării.
Sondajul, realizat de Talker Research, a relevat că 5% dintre americani intenționează să facă pași concreți pentru a locui în străinătate în următorii câțiva ani, iar 2% dintre aceștia au deja început procesul de mutare.
Milenialii, în fruntea schimbării
Milenialii (sau generația Y, cei care au între 30 și 44 de ani) se dovedesc a fi cei mai hotărâți să se mute la nivel internațional, 25% dintre aceștia dorind să plece în străinătate – mai mult decât orice altă generație intervievată.
Această tendință reflectă provocările cu care s-au confruntat milenialii, inclusiv recesiuni economice, creșterea datoriilor pentru educație și dificultăți în accesarea unei locuințe în timpul vieții lor adulte.
În ceea ce privește regiunile din Statele Unite, cei din vestul mijlociu (18%) sunt mai interesați de o mutare în străinătate decât americanii din sud-vest, vest, sud-est și nord-est (toți cu 16%).
Pentru mulți americani, dorința de a trăi în străinătate nu este doar o reacție la problemele curente.
Sondajul a arătat că mai mult de patru din zece respondenți (44%) și-au dorit întotdeauna să trăiască într-o altă țară, ceea ce sugerează că acest vis este mai vechi decât o simplă soluție de evadare din problemele interne.
Destinațiile preferate
În ceea ce privește destinațiile preferate, Canada a ieșit în evidență, 19% dintre potențialii expatriați alegând-o ca destinație principală.
Atracția față de țara vecină a Americii este diversificată, respondenții menționând ca principale motive pentru alegere asistența medicală de calitate (41%), peisajele diverse care oferă ample oportunități de recreere și explorare (28%) și abordarea practică în ceea ce privește echilibrul între viața profesională și viața personală (21%). Italia s-a clasat pe locul doi, cu 11% dintre respondenți alegând-o ca destinație. Anglia a completat primele trei destinații preferate (10%).
Alte țări cu interes semnificativ în rândul participanților includ Australia (10%), Irlanda (8%), Franța (6%), Elveția (5%), Costa Rica (5%), Scoția (4%) și Germania (4%).
Aceste destinații acoperă o gamă variată de continente și culturi, subliniind aspirațiile internaționale globale ale americanilor, mai degrabă decât o concentrare pe anumite regiuni.
Motivele pentru care americanii vor să plece
Sondajul a identificat principalii factori care determină americanii să ia în considerare plecarea în afacerea internațională. Rezultatele indică preocupări serioase atât legate de societatea americană, cât și de provocările economice.
Aproape șapte din zece respondenți (69%) sunt îngrijorați de direcția în care se îndreaptă Statele Unite, iar majoritatea (65%) consideră că societatea americană a devenit „toxică”.
Preocupările financiare sunt un factor major. Mai mult de jumătate dintre respondenți (54%) consideră că viața în Statele Unite nu mai este accesibilă, iar 55% consideră că diferențele dintre bogați și săraci limitează oportunitățile lor.
Aproape patru din zece respondenți (39%) cred că îmbunătățirea situației lor financiare și a calității vieții ar fi mai ușoară într-o altă țară.
Sursa: Știrile PRO TV
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) are pe ordinea de zi a ședinței din 9 aprilie propunerea de numire a procurorului Petrică Cezar Profira ca șef de serviciu în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Profira este procurorul de caz în dosarul de trafic de persoane și viol al fraților Andrew și Tristan Tate
Articole din aceeași categorie
Articole pe subiecte simiare
Alte articole