fbpx
 
Doi moldoveni, prinși după ce au traversat înot Prutul cu intenția de a ajunge în Italia

Doi moldoveni, prinși după ce au traversat înot Prutul cu intenția de a ajunge în Italia


Poliţiştii de frontieră din Huși au depistat doi bărbați cu cetăţenie Republica Moldova care au traversat râul Prut înot, cu intenţia de a ajunge în Italia.

„În data de 22 aprilie a.c., în jurul orei 02.40, un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși- ITPF Iaşi a observat, folosind tehnica specifică de supraveghere ce funcționează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii de frontieră Oțetoaia, judeţul Vaslui, la malul râului Prut două persoane de sex masculin care nu-și justificau prezența în zonă.

În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au procedat la interceptarea și legitimarea persoanele în cauză. Deoarece bărbații, cetățeni din Republica Moldova, în vârstă de 27 de ani, respectiv, 29 de ani, nu dețineau documente prin care să poată proba intrarea legală în România, au fost conduși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși în vederea continuării cercetărilor.

Concomitent, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin şi cercetările în cauză au fost efectuate în comun”, arată reprezentanții ITPF Iași.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi moldoveni au traversat râul Prut înot, pe direcţia localităţii Oțetoaia, încercând să intre ilegal în România, cu intenția de a ajunge în Italia. În timpul controlului corporal efectuat asupra celor doi tineri, asupra unuia dintre aceștia a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităților române, ce s-a dovedit a fi falsă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, bărbații au fost preluați de autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31