fbpx
 
O grădină publică din Iași, pe primul loc în topul celor mai bine cotate parcuri din România

O grădină publică din Iași, pe primul loc în topul celor mai bine cotate parcuri din România


Luna mai este momentul ideal pentru a te bucura de frumusețea parcurilor și grădinilor publice. Aceste oaze de verdeață și liniște reprezintă destinații preferate pentru toți cei în căutarea unei evadări din agitația urbană, pentru a se bucura de o plimbare, pentru un picnic sau pentru a se dedica activităților fizice și recreative.

Pentru cei mici, parcurile oferă un spațiu vital pentru joacă, interacțiune socială și explorare. Ele sunt adevărate laboratoare în aer liber pentru copii, unde pot explora natura, flora și fauna. De asemenea, multe parcuri oferă locuri de joacă special amenajate, ideale pentru copii pentru a se elibera de energie și a se distra într-un mod sigur.

Dar care sunt cele mai frumoase parcuri și grădini publice din țară? Clubulcopiilor.ro a întocmit un clasament cu cele mai bine cotate parcuri și grădini publice din țara noastră pe baza datelor disponibile în Google Maps.

Google Maps a acumulat peste un milion de recenzii pentru parcurile și grădinile publice din România. Clasamentul întocmit de noi ia în calcul parcurile și grădinile publice care au acumulat cel puțin 1000 de recenzii de-a lungul anilor și care au obținut cele mai mari evaluări medii ale recenziilor. Acolo unde mediile recenziilor parcurilor au fost la egalitate, am prioritizat parcul care a adunat cele mai multe recenzii.

Cele mai bine cotate parcuri se află în marile orașe ale țării – Iași, Timișoara, București, Cluj-Napoca, Sibiu și Craiova. Dintre acestea, două parcuri – Grădina Publică Palas din Iași și Iulius Gardens din Timișoara -au reușit să obțină un rating excelent de 4,8, dintr-un maximum de 5.

O supriză foarte placută o reprezintă parcurile din orașe mici sau mijlocii precum Blaj, Carei, Câmpina, Slănic Moldova sau Sinaia care au atras foarte multe aprecieri din partea vizitatorilor și se situează printre cele mai frumoase și bine îngrijite parcuri din România.

Pe primul loc în top se află Grădina Publică Palas, Iași, cu un rating de 4,8 din 10229 de recenzii.

Grădina Publică Palas, Iași

Rating: 4,8
Număr de recenzii: 10229

„Grădina Publică Palas este o bijuterie situată în inima orașului Iași, oferind o oază de verdeață și frumusețe într-un mediu urban.

Cu numeroase locuri cu umbră, vizitatorii se pot bucura de momente de liniște și răcoare în timp ce admiră vegetația bogată și frumoasă. O fantână arteziană și esplanada cu scări de urcare spre Palatul Culturii adaugă un plus de farmec și oferă oportunități excelente pentru fotografii spectaculoase.

Restaurantele și terasele elegante din apropiere oferă posibilitatea de a savura o masă delicioasă în timp ce vă bucurați de peisajul încântător. Separeurile discrete și prețurile accesibile adaugă un plus de confort și satisfacție pentru vizitatori.

Atât vara, cât și primăvara devreme, grădina își păstrează frumusețea și este întotdeauna bine îngrijită și curată”, este prezentarea făcută de site-ul clubulcopiilor.ro.

Pe locul 8 în clasament apare Parcul Copou din Iași, cu un rating de 4,7, din 9203 de recenzii.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30