fbpx
 
Colaj foto: Botoșăneanul Colaj foto: Botoșăneanul

Viceprimar și consilier local din Botoșani, reținuți într-un dosar de șantaj sexual


Un consilier local și viceprimarul comunei botoșănene Călărași au fost reținuți marți de polițiști. Acuzațiile aduse celor doi sunt grave – șantaj, violarea vieții private, complicitate la șantaj și complicitate la violarea vieții private. Astăzi, aceștia vor fi prezentați în fața unei instanțe de judecată, Judecătoria Botoșani urmând să decidă asupra propunerii de arestare preventivă.

Cei doi politicieni ar fi folosit o elevă de liceu pentru a crea o poveste falsă de dragoste, cu scopul ulterior de a-l șantaja pe un apropiat și de a obține informații de la acesta. Victima nu a căzut în plasa lor și i-a denunțat la poliție. Astfel, în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele lui Andrei Cristian Voiniciuc și al lui Iulian Daniel Ripiceanu bănuiți de comiterea infracțiunilor de șantaj, violarea vieții private, complicitate la șantaj și complicitate la violarea vieții private.

Potrivit jurnaliștilor de la Monitorul de Botoșani, cei doi, împreună cu o tânără de 18 ani, ar fi constrâns victima, un tânăr de 25 de ani, prin amenințarea cu divulgarea unor imagini compromițătoare, să desfășoare anumite activități în scopul obținerii pentru aceștia de foloase nepatrimoniale. În cursul zilei de ieri, anchetatorii au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară la locuințele suspecților, din municipiul Dorohoi și comuna Călărași, prilej cu care au fost identificate și ridicate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză. Totodată, persoanele bănuite de comiterea faptei au fost conduse la sediul poliției, iar față de cei doi politicieni locali a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, ei petrecând noaptea de 12 spre 13 martie în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

 

Sursa: Monitorul de Botoșani

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31