fbpx
 
Cum arată profilul românilor care merg la SPA în România? Stresul, durerile cronice și reumatismul sunt afecțiunile pe care doresc să le amelioreze

Cum arată profilul românilor care merg la SPA în România? Stresul, durerile cronice și reumatismul sunt afecțiunile pe care doresc să le amelioreze


Printre activitățile preferate de români atunci când merg în vacanță se numără și mersul la SPA

Românii aleg masaje, împachetari sau tratamente specifice atunci când se cazează la un hotel cu centru wellness

Stresul, durerile musculare, recuperarea post-operatorie, în topul afecțiunilor pe care românii încearcă să le trateze la SPA

Stresul zilnic, oboseala, agitația cu care ne confruntăm în mod constant sunt factori care își lasă inevitabil amprenta asupra stării noastre fizice și psihice. Tocmai din acest motiv, în ultimii ani, resorturile cu centru Spa au avut parte de o creștere masivă a popularității lor, fiind asociate cu relaxarea, revitalizarea și sănătatea. În același timp, în România au apărut tot mai multe investiții în stațiunile balneare, iar un astfel de exemplu este și Alma Health & Spa Retreat din stațiunea Lacu Sărat, Brăila, care a devenit rapid principala destinație a celor care vor să beneficieze de o experiență Spa la cele mai înalte standarde, să testeze cele mai eficiente tratamente și tehnologii, dar și să profite de momente de relaxare.

În acest context, nu este de mirare că s-a conturat și un nou profil al publicului care merge la spa, cu preferințe ce variază în funcție de nevoi, vârstă și afecțiuni. De altfel, o bună cunoaștere a profilului clienților care frecventează spa-urile este esențială pentru înțelegerea nevoilor acestora, dar și pentru planificarea pachetelor de servicii oferite clientilor de către unitățile hoteliere și centrele spa.

Potrivit unui studiu realizat pentru Destinația Anului, atunci când merg în vacanță, românii preferă: activitățile în natură, relaxarea la plajă, vizitarea principalelor atracții, dar și activitățile de wellness, semn că turismul de sănătate continuă să fie pe un trend ascendent. În ceea ce privește durata sejurului, se pare că cei mai mulți preferă minivacanțele de 1-3 nopți, câteva zile perfecte pentru reîncărcarea bateriilor.

Portretul turiștilor români care merg la SPA

Potrivit datelor furnizate de Alma Health Center, profilul clienților care vin pentru terapii balneare și Spa variază în funcție de mai multe date, dar, la nivel general, vorbim despre adulți activi, preocupați de sănătate, frumusețe și stare de bine, persoane care au înțeles cât de importantă sunt grija și atenția pe care ni le acordăm zi de zi în scopul prelungirii tinereții, îmbătrânirii active și menținerii sănătății.

În ceea ce privește vârsta, discutăm despre tineri adulți, de 30-40 de ani , care sunt interesați în primul rând de prevenție. Aceștia vin la Spa și caută tratamente și produse care să-i ajute să prevină îmbătrânirea prematură a pielii, să îmbunătățească textura pielii și să arate așa cum își doresc. De asemenea, aceștia pun preț pe relaxare, motiv pentru care aleg des terapii și masaje ce vizează relaxarea întregului corp.

Există și categoria adulților de 40-50 de ani, al căror obiectiv este să-și mențină vitalitatea și sănătatea, dar și să rezolve diverse afecțiuni, de la dureri de spate cauzate în special de orele petrecute pe scaunul de birou, la stres cronic.

Nu în ultimul rând, în publicul adulților de peste 50 de ani se regăsesc clienți care, pe lângă partea de relaxare și revitalizare oferită de o experiență Spa, urmăresc să-și rezolve și diverse probleme de sănătate care vizează durerile musculare și articulare, mobilitatea corpului, reumatismul sau diverse afecțiuni dermatologice și respiratorii în special.

„Spa înseamnă mai mult decât răsfăț, așa cum multă lume crede, încă, în România. Spa înseamnă folosirea resurselor naturale benefice pentru sănătate în scopul prevenției, al menținerii sănătății, al ameliorării pe cale naturală, afecțiunilor fără a apela la pastile sau tratamente cosmetice costisitoare. O altă percepție greșită este aceea că terapiile balneare sunt doar pentru persoane vârstnice. Nu este deloc așa, terapiile balneare ajută la prelungirea tinereții și la menținerea unei sănătăți bune, datorită efectelor substanțelor minerale conținute de factorii naturali de cură - aerosolii, apa, nămolurile - asupra corpului”, spune Andreea Clipotă, director medical Alma Health Center.

Ce își doresc turiștii care merg la spa?

În mod evident, principalul motiv pentru care turiștii merg la spa este gama largă de servicii de care vor să se bucure. În continuare, în topul preferințelor sunt masajele și terapiile corporale, pentru efectul de relaxare și pentru îmbunătățirea stării de sănătate generală. Foarte populare sunt, de asemenea, și tratamentele faciale, mai ales că mulți clienți caută metode non-invazive care să le îmbunătățească textura tenului și să-l mențină sănătos.

La mare căutare sunt și împachetările cu parafină sau ciocolată, sauna, hidroterapia, metode și terapii care au un rol esențial în menținerea sănătății și a frumuseții întregului corp. În cadrul Alma Health Center și Alma Wellness & Spa, clienții pot beneficia de o experiență completă de relaxare și rejuvenare. De la piscine cu apă dulce și sărată, saune, cameră salină și până la cele mai moderne echipamente de tratament balnear, Alma Health & Spa Retreat răspunde tuturor nevoilor pe care le au cei care îi calcă pragul.

Stresul, durerile musculare, recuperarea post-operatorie, în topul afecțiunilor pe care românii încearcă să le trateze la Spa

Într-o lume în care există foarte multă anxietate și în care grijile cotidiene, de la provocări profesionale la probleme personale, sunt principala sursă a stresului cronic, serviciile Spa au început să fie tot mai căutate și integrate într-un stil de viață sănătos. O vizită la Spa, indiferent că implică un masaj terapeutic sau o sesiune de saună, de exemplu, este esențială pentru relaxarea întregului corp, având rol și în îmbunătățirea calității somnului.

De asemenea, clienții care suferă de dureri cronice, cum ar fi cele ale spatelui sau ale articulațiilor, caută adesea o soluție în cadrul Spa-urilor. Masajele cu nămol și băile în substanțe naturale contribuie la detensionarea musculaturii, la ameliorarea durerilor, dar și la creșterea nivelului de energie. Mai mult decât atât, persoanele care se recuperează după traume fizice, accidente sau operații recurg la diverse terapii, la masaje și băi cu săruri minerale, care pot ajuta la accelerarea procesului de vindecare și la ameliorarea durerilor.

Nu în ultimul rând, persoanele care se tratează de acnee sau eczeme vin la spa pentru tratamentele faciale personalizate și pentru produsele cosmetice din ingrediente naturale, care pot ținti direct problemele cu pielea cu care se confruntă.

Cât costă un tratament la un centru Spa din România?

Pentru cei care au în plan un sejur de relaxare, trebuie menționat că prețurile Alma Health & Spa variază în funcție de complexitatea și durata tratamentului ales. Tariful masajelor pornește de la 90 de lei, pentru masajul Head & Neck. În topul celor mai populare masaje este Alma Aroma stones, un masaj personalizat de specialiștii Alma, care are la bază căldura pietrelor vulcanice.

Cei care vin la Alma aleg adesea și pachetul Wellness & Balneo cu cazare, demipensiune și cinci terapii pe zi, care poate include împachetări, diverse masaje, electroterapie sau hidroterapie. Pentru doritorii de terapii balneare care nu au nevoie de cazare, prețurile pachetelor balneo pornesc de la 280 de lei, în funcție de complexitatea pachetului și includ accesul la piscina interioară cu apă sărată, captată direct din Lacul Sărat: https://almaretreat.ro/alma-pachete-health/.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: