fbpx
 
Delta Boutique Delta Boutique

Ce spun englezii despre litoralul românesc și Delta Dunării. Capitolul la care impresionăm: „La fel ca în Caraibe"


Publicația britanică The Telegraph a realizat un reportaj despre atracțiile turistice ale României în perioada verii.

„România are peste 244 de kilometri de coastă și am fost informată cu încredere că cea mai mare parte a acesteia este acoperită cu nisip la fel de fin ca oricare altul pe care îl puteți găsi în Caraibe", scrie jurnalista Heidi Fuller-Love, specializată în domeniul călătoriilor.

Ea a venit în țara noastră la începutul lunii iunie, cu un zbor direct până la Constanța. Britanica a fost atrasă de promisiunea unor plaje frumoase, dar și de prețurile mici la mâncare, bere și cazare.

Din Constanța, Heidi Fuller-Love a închiriat o mașină și s-a îndreptat spre Tulcea.

„La început, peisajul a fost mai puțin inspirat: câmpuri de grâu aparent nesfârșite, presărate cu sate monotone din era sovietică", notează ea.

La un moment dat, în apropiere de Sarichioi, peisajul s-a schimbat brusc. „În loc de lanuri de grâu, șoseaua era străjuită de copaci înalți acoperiți cu cuiburi de barză; blocurile de apartamente urâte au fost înlocuite de case cu un etaj, cu acoperișuri de paie, ale căror fațade - vopsite în roz pudrat, verde fistic și roșu mac - priveau spre grădini de căsuțe plantate cu ceapă, pepeni, roșii și trandafiri", arată jurnalista din Marea Britanie.

„Poate că decizia mea de a încerca o vacanță pe plajă într-o țară cunoscută mai ales pentru Dracula și Dacia nu a fost total greșită", precizează ea, care a călătorit apoi cu o barcă până la Sfântu Gheorghe, unde s-a și cazat.

Heidi Fuller-Love a fost singurul pasager străin din barca în care încăpeau circa 10 persoane cu tot cu bagaje.

„Umeziți de stropi, am debarcat pe un dig îngust de fier, înconjurați de carenele înnegrite ale bărcilor de pescuit tradiționale de tip canoe, multe abandonate de când stațiunea a devenit parte a Rezervației Biosferei Dunării", mai scrie britanica.

Ea s-a cazat într-un apartament „încoronat cu un acoperiș de paie și un cuib de berze care ciripesc" și s-a declarat încântată de paturile confortabile, precum și de podelele și tavanele din lemn.

Cazarea a costat-o 100 de euro pe noaptea, preț în care micul dejun și prânzul au fost incluse. Heidi Fuller-Love a fost impresionată de piscina mare, cu vedere panoramică asupra unui afluent al Dunării plin de nuferi.

Ulterior, jurnalista a descoperit plaja din zonă, precum și cele două cantine din spatele acesteia, unde putea să bea o bere rece și să mănânce crap la gratar cu 45 de lei porți - aproximativ 7,50 lire sterline - dar și felul ei preferat, pui de baltă (n.r. - picioare de broască crocante într-un sos cu usturoi), care era și mai ieftin, la 35 de lei, adică 6 lire sterline.

Într-un alt restaurant din Sfântu Gheorghe, britanica a descoperit platourile cu midii proaspete, gătite în vin alb, care costau 8 lire sterline.

După o săptămână petrecută în Delta Dunării, Heidi Fuller-Love s-a întors Constanța, unde s-a oprit să servească prânz.

„La a televizor se discuta despre posibilitatea ca România să adopte moneda euro, după ce, în sfârșit, a devenit membru Schengen. L-am întrebat pe ospătar dacă se bucură de această perspectivă.

A aruncat o privire resemnată și mi-a întins farfuria cu o porție de sarmale de porc de 5 lire și berea de 2 lire. 'Bucurați-vă de țara noastră ieftină cât mai puteți', a glumit el", conchide Heidi Fuller-Love.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: