fbpx
 
Ce-și doresc ieșenii! Top 5 destinații preferate de comunitatea IT & Outsourcing pentru călătoriile cu avionul

Ce-și doresc ieșenii! Top 5 destinații preferate de comunitatea IT & Outsourcing pentru călătoriile cu avionul


Peste 350 de specialişti din comunitatea IT & Outsourcing au răspuns sondajului realizat în ultima săptămână din aprilie 2017, de PINmagazine.ro, în parteneriat cu Aeroportul Internaţional Iaşi.

 

Astfel, în top 5 destinații pentru călătoriile de afaceri sunt Amsterdam (cu peste 30% din preferinţe), Frankfurt, Dublin, Copenhaga şi Varşovia. Rezultatul era previzibil, în condiţiile în care în Iaşi există cinci companii cu capital olandez, cu un total de aproape 1.000 de angajaţi în industria regională de IT & Outsourcing, care în prezent folosesc destinaţii din apropiere (ex. Bruxelles), ca alternativă. Potrivit aceluiaşi sondaj, au mai fost alese destinaţii cum ar fi: Chişinău, Praga, Belgrad, Istanbul şi Kiev. 

 

Pentru destinaţii pentru vacanţe, în top 5 au intrat Atena (cu aproape 20% din preferințe), Lisabona, Dubai, Budapesta şi Malaga. La acest capitol, preferinţele au fost mai variate, fiind menţionate şi destinaţii mai deosebite: Stockholm, Basel, Malta, St.Petersburg şi Nişă. 

 

Din punct de vedere demografic, 59% din respondenţi au vârsta între 25-35 ani, 85% sunt angajaţi în companii ITO (restul fiind freelanceri sau studenţi), iar 65% sunt bărbaţi. 

 

Aeroportul Internaţional Iaşi estimează un trafic de un milion-1.200.000 de pasageri până la finalul lui 2017, fără a lua în calcul noile curse anunţate, ci doar creşterea frecventelor pentru anumite rute existente, foarte solicitate. Anul trecut, numărul celor care au călătorit cu avionul de la/spre Iaşi a fost de 882.600, creşterea fiind de aproximativ 132% faţă de cifră înregistrată în 2015.

 

„Următorul pas este realizarea unei infrastructuri de terminal care să poată susţine fluxul de pasageri şi vom continua demersurile pentru extinderea portofoliului de rute, precum şi crearea unei legături cu un hub mondial, existând totodată posibilitatea ca şi alte companii aeriene să investească la Iaşi. De asemenea, vom înveşti într-o parcare extinsă, în spaţiile destinate activităţilor conexe şi vor fi create legături rutiere cu puncte de interes ale oraşului. În planul de dezvoltare a Aeroportului Iaşi este inclusă şi realizarea unei infrastructuri cargo, unică în zona Moldovei, ce va avea adresabilitate inclusiv pentru Republica Moldova şi Ucraina, proiect ce va avea un impact puternic asupra economiei locale. Totodată, avem în plan construirea, în apropierea aeroportului, a unei unităţi de mentenanţa pentru aeronave. Proiectul companiei Aerostar Bacău va crea noi locuri de muncă pentru ieşeni, va asigura un plus de siguranţă şi confort pentru operatorii aerieni şi, evident, va atrage noi investitori în zona noastră”, a declarat conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: