fbpx
 

Items filtered by date: Joi, 23 Mai 2024

În aceste zile, tocmai se derulează un episod din filmul politic „Succesiune la Mironeasa”

Primărița de cinci mandate Elena Curcudel (70 de ani) și soțul Dumitru (76 de ani), viceprimar, mai bagă o tură și pentru 2024-2028, dar au pregătit planurile pentru cedarea tronului

Pe lista de consilieri locali, pe lângă Elena și Dumitru, se regăsesc fiul lor, Dumitru Dragoș, și nora Elena Cătălina. Toți sunt membri PNL, comuna fiind fief incontestabil liberal. În 2020, la fiecare vot PSD au fost 13 pentru PNL

În 2018, Elena Curcudel a fost condamnată definitiv pentru fraudarea unui proiect european

Juniorii au patru ani să învețe meserie și, în final, să preia „realizările” babacilor: 12.000 lei net salarii lunar împreună, un buget de circa 3 milioane de euro pe an și rolul de „Dumnezeii comunei”, cum sunt, deseori, primarul și vicele la țară

Mironeasa este una dintre comunele cu cei mai mulți asistați sociali din județ


Publicat in Anchete
Omul de afaceri Cătălin Hideg, cel care i-a denunţat la DNA pe foştii generali SRI Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, a declarat joi, într-o intervenţie la Antena 3, că aceştia i-ar fi cerut, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, suma de 600.000 de euro pentru a-l ajuta să obţină o pedeapsă cu suspendare, într-un dosar în care are o condamnare în primă instanţă de 4 ani închisoare pentru fraude cu fonduri europene.

Publicat in Justitie
Ministerul rus de Externe s-a arătat joi deranjat de acordul de securitate pe care Chişinăul l-a încheiat săptămâna aceasta cu Uniunea Europeană, acuzând UE că s-a transformat de facto într-o anexă a NATO.

Publicat in Eveniment
Doi bărbaţi au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, după ce au furat geanta unei femei, într-un mijloc de transport în comun, în Sectorul 2.

Publicat in Justitie
S-au petrecut scene oribile la Iași. O tânără de 20 de ani a fost violată de patru bărbați. A fost dusă cu forța în apartamentul unuia dintre ei.

Publicat in Justitie
O aeronavă de mici dimensiuni a fost nevoită să aterizeze forţat pe un câmp din zona sensului giratoriu în localitatea Valea Ursului, din comuna Miroslava, din cauza unor defecţiuni tehnice, au anunţat, joi după-amiază, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi.

Publicat in Social
Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetaţi pentru tentativă la omor calificat, după ce unul dintre ei a încercat să omoare cu maşina două persoane care se deplasau pe un trotuar din municipiul Tecuci, iar cel de-al doilea, pasager în maşină, a lovit-o cu un cuţit pe una din victime, informează, joi, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Publicat in Justitie
Zarurile, recunoscute ca unele dintre cele mai vechi instrumente de joc din istoria umanității, au traversat secolele purtând cu ele o încărcătură culturală și istorică impresionantă. Originile acestora se pierd în negura timpului, primele dovezi ale utilizării lor datând din mileniul al IV-lea î.Hr. în Mesopotamia antică. De-a lungul timpului, zarurile au fost folosite nu doar pentru divertisment, ci și în ritualuri religioase, practici divinatorii și chiar în luarea deciziilor politice, devenind simboluri ale destinului și ale întâmplării.

Publicat in Timp Liber
Peste 100 de designeri tineri și consacrați, 300 de fotomodele, peste 500 de ținute, cel mai impresionant catwalk din țară, cu o lungime de aproximativ 50 de metri și panouri cu mii de leduri. Așa poate fi descris, pe scurt, Romanian Fashion Week, care va avea loc în parcul Palas din Iași, în perioada 24 - 26 mai 2024. Organizat în cadrul Romanian Creative Week (RCW), cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative din UE, a atins, anul acesta, 25 de ani de când a fost organizat pentru prima dată la Iași. De atunci, sute de designeri au dat trendul în fashion, iar alte câteva sute de designeri debutanți s-au lansat în industrie de pe catwalkul din capitala Moldovei.

Publicat in Social
Conectarea cu prioritate a Iașului la A8! Tronsonul Ungheni-Moțca stă blocat de doi ani. El a fost tăiat neoficial de la finanțarea europeană prin întârzierea nejustificată a studiului de fezabilitate, care a fost blocat timp de doi ani.

Publicat in Politica Locala
Pagina 1 din 4