fbpx
 
Culmea prostiei, la Vaslui. Criminal amendat și trimis la culcare după ce a măcelărit doi oameni: polițiștii nu i-au văzut hainele pline de sânge Foto: Adevărul

Culmea prostiei, la Vaslui. Criminal amendat și trimis la culcare după ce a măcelărit doi oameni: polițiștii nu i-au văzut hainele pline de sânge


O dublă crimă petrecută pe 13 septembrie în judeţul Vaslui scoate la iveală hibele unui sistem care ar trebui să-i protejeze pe cetăţeni, în faţa infractorilor, dar şi lipsa educaţiei şi a spiritului civic în rândul cetăţenilor.

 

Doi soţi din localitatea vasluiană Draxeni, comuna Reblicea, au fost ucişi cu un sadism ieşit din comun de un tânăr de 27 de ani, care era cercetat în libertate pentru un viol de care este acuzat că l-a comis pe 4 septembrie, anul curent. Criminalul, fiul vecinilor cu care victimele locuiau gard în gard, este recidivist, tot pentru infracţiuni de violenţă, însă comise împotriva soţiei, fiind eliberat din închisoare în 2013.

 

Pe 13 septembrie, la ora 20.46, la dispeceratul unic de urgenţă 112, un bărbat din localitatea Draxeni anunţa Poliţia că fiul său, Ionuţ Feraru, face scandal, iar el nu poate să îl stăpânească. Bătrânul a anunţat că s-a refugiat în via din grădină, iar soţia sa s-a ascuns într-un grajd, scrie „Adevărul”.

 

Tânărul, extrem de violent, a încercat să intre în curtea vecinilor, Costache şi Maria Onuţă, de 71, respectiv 66 de ani, cu care se aflau în conflict de mai mulţi ani, însă nu a reuşit. Văzând că nu poate să le spargă poarta, Feraru a intrat în curtea părinţilor şi a încercat să rupă gardul pentru a intra în curtea vecinilor. Atunci a intervenit tatăl său, iar în momentul în care bătrânul a observat că nu îl poate opri a alergat în grădină şi a sunat la 112.

 

Până la sosirea echipajului de poliţie, bărbatul, aflat într-o avansată stare de ebrietate, a intrat în curtea vecinilor şi i-a măcelărit cu o coasă, furcă şi o sapaligă, lovindu-i pe cei doi soţi, până a rupt armele crimei. Deşi vecinii au auzit scandal, ba chiar strigătele bătrânului care ţipa ”Ionuţ, nu mai da!”, niciunul nu a intervenit, oamenii din zonă afirmând că erau obişnuiţi cu scandalurile din familia Feraru. În momentul în care echipajul de Poliţie a ajuns la locuinţa părinţilor lui Feraru, tânărul a ieşit din casă, convins fiind că agentul a venit să ”să îl salte”. Poliţistul, în schimb, i-a pus în vedere să se liniştească, aplicându-i totodată o amendă pentru tulburarea liniştii publice şi i-a pus în vedere să meargă să doarmă la fratele său, pentru a nu le mai face necazuri părinţilor.

 

Inexplicabil, poliţistul de la Secţia Rurală Negreşti nu a sesizat că hainele bărbatului ar fi pline de sânge şi nici că poarta vecinilor, aflată la doi– trei metri distanţă, era ruptă. Nu a interogat nici alte persoane din zonă pentru a afla ce s-a întâmplat. Cadavrele celor doi bâtrâni se aflau la doar câţiva metri de curtea familiei Feraru.

 

După ce s-a asigurat că tânărul de 27 de ani a plecat de la locuinţa părinţilor, poliţistul a părăsit satul. A doua zi dimineaţă, la primele ore, vecinii au descoperit cadavrele soţilor Maria şi Costache Onuţă măcelărite. Oamenii nu au sunat la 112, ci l-au anunţat pe primarul comunei. La primărie a ajuns şi tatăl criminalului, spunând primarului că bănuieşte că fiul său „le-a făcut felul” vecinilor, pentru că nu-i vede ieşind din casă. Edilul afirmă că l-a descoperit pe criminal la scurt timp în faţa unei cârciume din sat, în stare de ebrietate.

 

După ce a fost reținut și dus la audieri, criminalul şi-a recunoscut faptele şi a oferit detaliile care şi le-a mai reamintit. A declarat anchetatorilor că miercuri seara, când a observat maşina de poliţie la poartă s-a gândit că oamenii legii au venit să-l aresteze, însă „pentru că poliţistul nu a adus vorba, nici el nu i-a spus nimic”.

 

(Sursa: adevarul.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31