fbpx
 
Care este cel mai popular artist român pe YouTube la nivel global. Peste 12 milioane de români accesează platforma lunar

Care este cel mai popular artist român pe YouTube la nivel global. Peste 12 milioane de români accesează platforma lunar


Peste 12 milioane de români accesează Youtube în fiecare lună și urmăresc videoclipuri muzicale, podcasturi sau vloguri. Aplicația vine și în ajutorul celor care caută recenzii despre anumite produse, rețete de gătit sau pur și simplu divertisment.

În România, în momentul de față, sunt peste 150 de creatori de conținut care au depășit un milion de abonați.

Cel mai popular artist din România pe YouTube la nivel global este INNA cu 7,6 milioane de abonați și 4,5 miliarde de vizionări. La nivel național locul 1 este ocupat de Andra cu 1,9 milioane de abonați și aproape 2 miliarde de vizionari.

Cel mai urmărit creator de conținut din România, la nivel internațional, este LooLoo Kids, un canal destinat copiilor, cu 53,2 milioane de abonați cu peste 31 de miliarde de vzionări, iar pe plan local, aceeași companie are canalul Tralala.

Cel mai urmărit creator de conținut generalist rămâne Selly.

Dacă în urmă cu câțiva ani românii se uitau pe YouTube de pe laptop sau calculator, acum ei preferă ecranul telefonului mobil. Următorul pe listă este televizorul, iar calculatorul este abia pe locul trei. De asemenea, cei care urmăresc YouTube la televizorul smart, într-un număr total de 5,5 milioane, preferă videoclipuri cu o durată mai lungă de tip documentare sau podcast.

La categoria podcasturi, printre cei mai urmăriți sunt Mihai Bobonete și Cătălin Măruță.

Dan Oros, marketing manager Google România: „Podcastul este unul dintre formatele care cresc cel mai repede în ultima perioadă și se reflectă în faptul că oamenii consumă mai mult în smart TV, podcasturile au o durată mai mare, observăm podcasturi din toate domeniile și industriile: vedem cântăreți care și au făcut podcast, din TV, din zona de radio. Cred că avantajul YouTube este că el este personalizat pentru dorințele omului, fiecare consuma YouTube în felul său și urmărește lucruri de care este pasionat”.

Și canalele de educație, gătit sau gaming sunt în atenția utilizatorilor. Cele mai urmărite conturi de cooking sunt Jamila Cuisine, Poftă Bună cu Gina Bradea și Rețetele Mihaelei.

În România, peste 1.600 de conturi au peste 100.000 de abonați, iar peste 8.000 au 10.000 de abonați.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31