fbpx
 
Patru cetățeni români, arestați în SUA. Sunt acuzați că au furat bijuterii în valoare de peste 1 milion de dolari (VIDEO)

Patru cetățeni români, arestați în SUA. Sunt acuzați că au furat bijuterii în valoare de peste 1 milion de dolari (VIDEO)


Poliția din Missouri a arestat săptămâna aceasta patru cetățeni români, acuzați că au furat bijuterii în valoare de peste 1 milion de dolari în Florida.

Pe 11 aprilie, două femei și un bărbat au intrat într-un magazin de bijuterii din Florida, după care ar fi părăsit locația cu mai multe bijuterii, cu o valoare totală de vânzare cu amănuntul de peste 1 milion de dolari, înainte de a fugi cu un SUV negru, potrivit unui comunicat de presă al biroului șerifului din comitatul Walton.

Un anchetator de la biroul șerifului i-a recunoscut pe suspecți dintr-un caz anterior la care a lucrat în decembrie 2022, după ce un ceas Rolex a fost furat de la un bijutier din Miramar Beach folosind ceea ce poliția a descris ca fiind o tehnică de înșelăciune.

În cazul Rolex-ului, aceleași trei persoane, identificate ca fiind Stela Sava, Terca Târnovan și Vasile Lăcătuș, și încă un bărbat, identificat ulterior ca fiind George Păun, sunt persoanele învinuite de furt.

La o săptămână după furtul din 11 aprilie, SUV-ul negru a fost găsit abandonat în Santa Rosa Beach. Anchetatorii au vorbit cu o femeie care i-a dus cu mașina pe cei trei suspecți după ce aceștia au spus că vehiculul lor s-a stricat, deși după ce femeia i-a lăsat pe suspecți, Lăcătuș și-ar fi folosit telefonul pentru a comunica cu ea.

Imaginile video din zonă au confirmat că cei trei indivizi care au fost duși cu mașina erau același trio din jaful de bijuterii din Walton County.

Biroul șerifului a obținut un mandat de percheziție pentru a urmări telefonul mobil al lui Lăcătuș și a fost pus în legătură cu un detectiv al Departamentului de Poliție din New York, relatează Fox News.

Detectivul, împreună cu un ofițer din Marea Britanie, a confirmat cu biroul șerifului din comitatul Walton că grupul făcea parte dintr-o rețea criminală românească de peste 1.400 de asociați din SUA, care au mandate de arestare în mai multe state, se arată în comunicatul de presă.

Luni, telefonul lui Lăcătuș i-a condus pe anchetatori la o locuință din St. Charles, Missouri, unde poliția locală i-a localizat și arestat ulterior pe cei patru suspecți.

Toți cei patru indivizi au fost acuzați de furt calificat de peste 20.000 de dolari și furt calificat împreună cu una sau mai multe persoane pentru că ar fi furat respectivul ceas Rolex în decembrie.

Sava, Târnovan și Lăcătuș au, de asemenea, mandate de arestare pentru furt calificat de peste 100.000 de dolari și furt calificat împreună cu una sau mai multe persoane pentru presupusul jaf din 11 aprilie.
Biroul șerifului din comitatul Walton a declarat că alte agenții continuă să investigheze suspecții, inclusiv Secret Service, Departamentul de Securitate Internă, Biroul Federal de Investigații și mai multe agenții de aplicare a legii locale și de stat.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31