fbpx
 
Facebook / Catinca Maria Nistor Facebook / Catinca Maria Nistor

Catinca Nistor și-a încheiat mandatul la șefia ICR Londra


Directoarea ICR Londra, Catinca Nistor, a fost revocată din funcție și și-a încheiat oficial activitatea luni, 15 mai, potrivit Libertatea. Mandatul ei la șefia instituției de cultură a fost unul controversat, în special din cauza faptului că și-a închiriat un apartament pe care statul plătea mii de lire lunar.

Catinca Nistor a fost propusă spre revocare din funcția de director al ICR Londra, a confirmat în martie Liviu Jicman, președintele Institutul Cultural Român. Întrebat dacă a făcut propuneri de revocare și pentru alți directori controversați de ICR, Liviu Jicman a spus: „Nu consider că au existat numiri controversate”.

Conform legii, Parlamentul ia decizia finală, cu avizul comun al Comisiei pentru cultură și media și al Comisie pentru politică externă ale Senatului.

Inițial, informația propunerii de revocare a fost publicată pe Facebook de deputatul USR Iulian Bulai:

„În sfârșit: la presiunea USR și a societății civile, președintele ICR a semnat revocarea Catincăi Nistor din funcția de director la ICR Londra. Trebuie să acționeze mai departe: să transparentizeze deciziile instituției, să revoce și celelalte numiri dezastruoase și apoi să își dea și el demisia: a ruinat o instituție. ICR poate avea un viitor mai bun, dacă va fi condus de către profesioniști”.

Votul din Senat a fost unul consultativ, fiind nevoie ca revocarea să fie semnată de ministrul culturii, Lucian Romașcanu, și cel al MAE, Bogdan Aurescu. Din momentul în care cele două ministere și-au dat acordul, Catinca Nistor a mai avut la dispoziție 30 de zile până să părăsească funcția – perioadă care s-a împlinit pe 15 mai.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31