fbpx
 
Sindicatul Cartel ALFA cere demiterea ministrului Muncii

Sindicatul Cartel ALFA cere demiterea ministrului Muncii


Începe o săptămână sindicală fierbinte : Cartel ALFA cere demiterea Ministrului Muncii și transferul unui procent din contribuțiile sociale înapoi către angajator. Într-un comunicat, sindicaliștii îl acuză pe ministrul Marius Budăi că interpretează într-un mod personal și dictatorial dialogul social, invitând doar anumiți parteneri sociali, după criterii care nu se regăsesc în nicio lege. Cartel Alfa se solidarizează și cu greva din Educație.

Potrivit sindicaliștilor din Cartel Alfa, proiecte de legi extrem de importante, cuprinse în PNRR –precum  reforma pensiilor speciale, legea salarizării și reforma sistemului public de pensii –  au fost elaborate fără niciun fel de consultare cu partenerii sociali.

Lipsa de transparență si modul în care clasa politică ține cu dinții de privilegii sfidătoare, precum pensiile speciale,  ratarea termenelor din PNRR, dar și semnalele negative transmise de Bruxelles, ar arata clar incompetența guvernului în gestionarea procesului de revenire din criză.

Reprezentantii Cartel Alfa considera ca primul pas necesar pentru gestionarea conflictelor este DEMITEREA actualului ministru al muncii, Marius Budai, dupa care sa se intre într-un dialog social real și responsabil.

Sindicaliștii mai cer revenirea la un sistem fiscal echilibrat, cu transferul imediat a unui procent din contribuțiile sociale ale angajaților înapoi către angajator.

Comunicatul CNS Cartel Alfa mai arata ca greva actuala din educatie este rezultatul deciziilor politice greșite, al lipsei de preocupare, empatie și solidaritate cu cei care muncesc și al rupturii majore dintre clasa politică și cetățeni.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30