fbpx
 
Aproximativ 100 de români blocați pe un feribot în Grecia au debarcat și urmează să fie evacuați

Aproximativ 100 de români blocați pe un feribot în Grecia au debarcat și urmează să fie evacuați


Aproximativ 100 de români blocaţi pe un feribot în Grecia, din cauza inundaţiilor, au debarcat şi urmează să fie evacuaţi, informează, joi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, Ambasada României la Atena a menţinut legătura şi cu reprezentanţii unui grup de cetăţeni români blocaţi pe un feribot pe ruta Skiathos - Volos, ca urmare a deciziei autorităţilor locale elene de amânare a debarcării persoanelor aflate pe feribot până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice în zona de debarcare.
După debarcarea acestora, căpitănia portului Agios Konstantinos i-a informat, la solicitarea ambasadei, cu privire la variantele de evacuare.
Reprezentanţii ministerului precizează că joi existat solicitări telefonice de asistenţă consulară înregistrate la Ambasada României la Atena şi la Consulatul general de la Salonic. Românii aflaţi în zonele afectate de evenimentele meteorologice extreme spuneau că nu îşi pot continua călătoria.
MAE menţionează că reprezentanţii celor două misiuni le-au recomandat cetăţenilor români în cauză să respecte instrucţiunile autorităţilor locale, să nu părăsească locaţiile sigure în care se află şi să semnaleze imediat (la numărul unic 112 şi la cele două misiuni ale României) evoluţia situaţiei pe plan local, respectiv solicitările suplimentare de sprijin. Totodată, cetăţenii români au fost informaţi cu privire la faptul că autorităţile vor acţiona conform planurilor specifice pentru astfel de situaţii de urgenţă, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice.
Potrivit ministerului român, Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Salonic monitorizează permanent situaţia, sunt în contact direct cu autorităţile elene responsabile (Protecţia civilă, Poliţie) şi cu cetăţenii români aflaţi în zonele afectate şi acordă asistenţa necesară, în limita competenţelor.
Cu referire la situaţia din Republica Bulgaria, MAE informează că la nivelul Ambasadei României la Sofia a fost recepţionată o solicitare de asistenţă din partea unei familii de cetăţeni români cazaţi într-un complex turistic în zona Tsarevo, al cărei autovehicul a fost avariat în urma inundaţiilor. Persoanele în cauză deţin suficiente mijloace de subzistenţă şi se vor deplasa în România după remedierea defecţiunii sau după identificarea unei alternative de transport ţară a autovehiculului.
MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875; +30 210 6728879 şi al Ambasadei României la Sofia : +359 2 9733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numerele de telefon de urgenţă ale misiunilor diplomatice: Ambasada României la Atena : +30 6978996222 şi Ambasada României la Sofia : +359 879 440 758.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31