fbpx
 
X / William Samoei Ruto X / William Samoei Ruto

Preşedintele Kenyei, către Iohannis: „Aţi venit cu ploaia”. „La noi, în România, ploaia aduce bogăție”


Întâlnirea de marţi de la Nairobi dintre preşedintele României, Klaus Iohannis, şi omologul său kenyian, William Ruto, a început sub auspiciile bunei dispoziţii, cei doi şefi de stat având un dialog relaxat despre condiţiile meteo.

Preşedintele William Ruto l-a întâmpinat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, la State House Nairobi, reşedinţa oficială a şefului de stat kenyan.

Alături de Ruto au fost vicepreşedintele Rigathi Gachagua şi prima-doamnă Rachael Ruto. La câteva minute după ora 11.00, Iohannis a sosit la State House cu convoiul său, însoţit de soţia sa, Carmen Iohannis. Preşedintele român a coborât din vehicul şi a aşteptat să coboare şi soţia sa pe care a luat-o de mână şi s-au îndreptat apoi către gazdele care îi aşteptau aliniaţi pentru a-i primi, relatează News.ro.

„Bună dimineaţa, domnule preşedinte, bună dimineaţa, doamnă! Bine aţi venit în Kenya!", a salutat preşedintele Ruto cuplul prezidenţial român, dorindu-i şedere plăcută. Prima-doamnă Rachel Ruto i-a urat, la rândul ei, bun venit omoloagei sale.

„Mă bucur să fiu aici!", a răspuns preşedintele României.

Gazda kenyană i-a făcut cunoştinţă apoi lui Iohannis cu vicepreşedintele Gachagua şi cu principalii comandanţi ai armatei.

„Aţi venit cu ploaia!", a remarcat Ruto.

„Ştiţi, la noi în România se spune că ploaia aduce bogăţie”, i-a replicat Iohannis, cu un zâmbet larg, în timp ce se îndrepta, pe covorul roşu, alături de gazda kenyană, către curtea interioară a palatului prezidenţial pentru a i se prezenta onorul. Preşedintele Ruto a fost amuzat de această superstiţie şi a râs zgomotos, potrivit unei înregistrări video postate pe contul de X al preşedintelui kenyan.

 

Sursa: News.ro


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29